Uusi psykiatrinen sairaala, lisää pyöräparkkeja ja liito-orava-asiaa

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksen 20.4. asialistalla oli monia kohtia, joista tuntuu tärkeältä viestiä. Yritän muutenkin viestiä lautakunnan uutisista säännöllisesti Facebookissa ja Instagramissa.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi ensinnäkin tavoitteet Turun uuden psykiatrisen sairaalan kaavalle.

Psykiatrinen sairaala opetustiloineen nousee kehittyvän Kupittaan alueen ja keskustan väliin A-sairaalaa vastapäätä entisen helikopterikentän paikkeille. Tavoitteena on avoin ja helposti lähestyttävä sairaala, jolla vähennetään psykiatrisiin sairauksiin liittyvää häpeän leimaa. Siksi keskeinen sijainti on tärkeä asia.

Sairaalaan on tarkoitus tulla myös esimerkiksi kauppa-, ravintola- ja kahvilapalveluita. Näin edistämme matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, poistamme turhia stigmoja ja luomme monipuolista elävää katutilaa.

Sairaalan ensimmäiselle osalle on jo myönnetty lupa, ja nyt käsittelyssä on toinen osa sekä sairaalakoulu. Tavoitteina on myös parantaa katutilan kävelijä- ja pyöräilijäystävällisyyttä, tehostaa joukkoliikennettä ja mahdollistaa raitiotie. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaana rakennuksena suojeltu Villa Medica säilytetään.

Keskusta-alueelle on toisekseen tulossa lisää laadukkaita pyörätelineitä ja uutuutena pyörien huoltopisteitä.

Rahat on varattu tälle vuodelle, ja niitä rahoja olemme vihreinä puolustaneet budjettiin jo vuosia. Huoltopisteitä on ajateltu merkittäville pyöräilijöiden sisääntuloreiteille keskustan alueella. Tämä on iso parannus itseni kaltaisille kerrostaloasujille, joiden voi olla vaikeaa löytää fillarille kunnollista huoltopaikkaa.

Laadukkaista pyörätelineistä oikeissa paikoissa on keskustassa myös huutava pula. Pyöräilyn edistämisessä kunnolliset runkolukittavat telineet ovat A ja O.

Puolustimme tiistaina lautakunnassa myös liito-oravia.

Saimme Merilinjan kaavaan tiukemman määräyksen liito-oravien ja muiden eläinten kulkureittien suojelemisesta. Tunsin itseni pyörien ja liito-oravien keskellä mainion stereotyyppiseksi vihreäksi

Share

The post Uusi psykiatrinen sairaala, lisää pyöräparkkeja ja liito-orava-asiaa appeared first on Saara Ilvessalo.

0
saarailvessalo
Vihreät Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti.
Yliopisto-opettaja, Itämeri-tutkimuksen johtaja, Turun kaupunginvaltuutettu.
Vihreän valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja.
Tykkään musiikista, kesästä ja pyöräilystä.

Lisää kotisivuillani: www.saarailvessalo.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu