Hurraa!! Venäjän talous kasvaa silmissä!!!

Rautalangasta:
– Jos kasvu on nolla % ja sotateollisuus kasvaa 17% tarkoittaa tämä, että normikulutustavaroiden yms. tuottaminen on vähentynyt 17%.
Onko tämä nyt selvä?
Siis: Maalla asuvan Tatjana-baabuskan kasvattamat kaalit kasvaa niin kuin ennenkin. Ja hän syö kaalisoppaa niin kuin ennenkin.
Mutta hänen Svetlana tyttärellä vaikeudet kasaantuvat: Vaikka ruokatavarasta ei olisi pula, niin se johtuu siitä, että kysynnän kasvaessa nostetaan hintoja. Yhä harvemmalla on varaa, joten pula ei näy kaupan hyllyssä vaan kansalaisten jääkaapissa.

Esimerkkinä kananmunat, josta on ollut pulaa:
– Kananrehu tulee Kiinasta, mutta ruplat eivät kelpaa kiinalaisille maksuvälineenä. Siksi rehu pitää ostaa valuutalla => Tuotannon kustannukset nousevat => Kanoja joudutaan lopettamaan (ja muutamia viikkoja kananlihaa eri muodoissa on sitten kaupassa enemmän).
Tämän ”buumin” jälkeen kallistuu myös kananliha, koska broilerikanatkin pitää ruokkia ’valuutta-reuhulla’.
Voi, voi…

Tatjana-baabuskan poika Igor oli valssaamossa töissä. Nyt hän on rintamalla. Joku siellä kuitenkin valssaa terästä. Ei toki enää Ladan peltejä varten, vaan erilaisten aseosia varten.

Igor on kuollut jo aikaa sitten, mutta hänet pidetään Kadonneet-luettelossa? Pidetään vaikka kallo, kroppa ja osa raajoistakin on löydetty. Miksi?
No koska komentajan alaiset kuittaavat hänen ja tuhannen muun ”kadonneen” päivärahat omaan taskuun. Komentaja saa potista leijonaosan, koska hän niin reippaasti tapattaa mokuja lihamyllyssä, jonka vuoksi kassavirta kasvaa.
Ja tämä kasvattaa myös bruttokansantuotetta!

Hurraa!!! Mitali komentajalle ja hänen kirjureilleen!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu