Ilman valoa, lämpöä ja vettä – näin venäläiset elävät nyt – ja vuodet 2025 ja 2026

Venäjän tulisi käyttää noin 20 biljoonaa ruplaa lämmitysverkostojen peruskorjaukseen. Tähän johtopäätökseen ovat tulleet venäläiset taloustieteilijät. Tällä hetkellä liittovaltio varaa noin 0,3 biljoonaa vuodessa budjetista koko asunto- ja yhdyskuntapalvelusektorille.

Vuonna 2023 Venäjä käytti yli 13 biljoonaa ruplaa sotaan Ukrainaa vastaan, mikä on 42% kaikista liittovaltion budjettimenojen. Tämä raha olisi voitu käyttää kaikkien lämmitysputkien ja viestinnän vaihtamiseen maassa. Mutta Kremlinilla on muita prioriteetteja. Miksi yhteiskunnallinen kriisi Venäjällä pahenee entisestään – selvitetään uutisessamme.

 

Ilman valoa, lämpöä ja vettä näin venäläiset elävät nyt bisque-kaupungissa. Kaikki nämä ovat seurauksia putken puhkeamisesta. Paikalliset viranomaiset ovat järjestäneet vesitoimituksia vain kahteen osoitteeseen, vaikka kaupungin väkiluku ylittää 200 000 ihmistä.

Tammikuun 26. päivästä lähtien he päättivät suorittaa suunnitellun sähkön, lämpimän veden ja lämmityksen katkaisun. Asukkaita informoitiin korjaustöistä 2 minuuttia ennen niiden alkua paikallisissa telegram-kanavissa, ja käyttäjät tekevät jatkuvasti vihaisia kommentteja.
He jättävät meidät ilman valoa, kylmää vettä, sitten kuumaa vettä, lämmitystä, internetiä. Ihmiset maksavat näistä asioista, maksavat palveluista. He työskentelevät maksamaan sen, ja kun tulet kotiin illalla, sinulle jää vain kynttilä ja sinun on pestävä pesuvadissa.

He lupaavat läpimurron rintamalla, mutta täällä meillä on vain putket, jotka puhkeavat. Meidän on vain oltava kärsivällisiä 6 vuotta tai 12. Putket puhkeavat. Lämmityksen puute, ulosteiden virta kadulla, nämä ovat viimeisten kuukausien trendejä monille Venäjän alueille.

Federaation yhteiskunnallinen romahtaminen on vaikuttanut ainakin 43 alueeseen. Asiantuntijat selittävät lämmitysverkostojen tilaa, jotka eivät ole muuttuneet tai korjattu sitten 1990-luvun, olevan lähellä kriittistä. Tämä on ongelma, joka on kasvanut ja nyt se on tullut ilmeiseksi, koska maan johto ei halua kiinnittää siihen huomiota, ja alueviranomaiset eivät voi tehdä mitään, koska heillä ei ole valtaa, halua eikä poliittista tahtoa. Tässä on kysymys laiminlyönneistä ja ammattitaidottomuudesta.

Moskovalla ei ole suunnitelmia uusia asuin- ja yhdyskuntapalvelujärjestelmiä, kaikki varat, jotka eivät mene sortajille, lähetetään rahoittamaan Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan. Korruptio, akuutti tavarapula pääasiassa mobilisoinnin ja suurten kulutusten vuoksi hyökkäykseen Ukrainaa vastaan, ovat ne pääongelmat, jotka ovat aiheuttaneet Venäjän asunto- ja yhdyskuntapalvelujärjestelmän romahduksen.

Venäjä on rutiininomaisesti priorisoinut sotilaalliset menot yleisen julkisen infrastruktuurin uudelleensijoittamisen yli, erityisesti sen jälkeen, kun se hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2022. Useilta aluehallituksilta on pyydetty ottamaan vastuu toimimisesta liittovaltion tulotason kanssa ja pyydetty rahoittamaan paikallisia vapaaehtoisvoimia, mikä on todennäköisesti venyttänyt niiden budjettia ja aiheuttanut joitain leikkauksia ylläpitomenoihin.

Lisäksi mobilisointi on johtanut työvoimapulaan kaikilla teollisuudenaloilla, mukaan lukien pätevät lämpöinsinöörit ja putkimiehet.

________________________________________

 

Kuvakaappaus videosta:

Käännös:

”Alkaen vuodesta 2025 budjettilain mukaan asunto- ja yhdyskuntapalveluihin kohdistuu jyrkkä menojen leikkaus: se supistuu 43%,
56 miljardiin ruplaan, ja vuonna 2026 – vielä 25%, 381 miljardiin ruplaan. Näin ollen kolmessa vuodessa liittovaltion rahoittaman asunto- ja yhdyskuntapalvelusektorin budjetti supistuu 2,3 kertaa.

The Moscow Times

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu