Ja keskiluokka ei herännyt, ainakaan ajoissa

Okei, olen pessimisti, mutta optimistit saa mielellään oikaista käsityksiäni.
Tilanne, otetaan vaikka USA:
– Työttömyys n.16% ja se kasvaa joka viikko n. 2-3%
– Kansalaisten ostovoima hiipuu päivä päivältä.
– Kun se on kasvanut n. 25%:iin ”rupeaa tapahtumaan”. Tai hallinto keksii, jonkun uuden vihollisen ja aloittaa kunnon sodan? Siis kesäkuuta odotellessa.
Eurooppa:
– Saksa viennin ykkösmaa on USA. Tai ainakin oli. Ja kun Saksan talouskone yskii, on muilla Euroopan mailla jo ripuli.
– Eurooppaan tulee suurempi lama kuin 1930-luvun Suuri lama. Kukaan ei vie enää siinä vaiheessa kun kukaan ei osta. Ja tämä vie koko maanosan talouden tuhoisaan spiraaliin. Kiinatavaraa vielä ostetaan ja nyt kun kansakunnat ovat oppineet ostamaan netissä, saa moni myös kaupan alalta kenkää. Eikä paluuta vanhaan enää ole.

Kohta myös ruokakassit tilataan suuressa määrin suoraan kotiin, jos on rahaa – ja kilpailu kasvaa, jolloin kuljetushinnat alenee – ainakin sitä mukaa kun ostajatiheys lisääntyy. Eli yhdellä reissulla voidaan viedä tavaraa yhä useammalle. Näin myös Suomessa. Ja taajamien reunoilla olevat laatikkokaupat, hypermarketit alkavat näivettyä – ja lopulta suuri osa suljetaan.

No miten taajamien ulkopuolella? Heistä kannetaan kovaa huolta juhlapuheissa, mutta ei tehdä mitään, koska ideaköyhien mielestä ei ole oikestaan mitään tehtävissä – luokoon lunta lämpimikseen.
Eikä köyhillekään voi mitään tehdä – paskat heistä (meistä).
Ja Persut tietävät, ja myös heidän eurooppalaiset veljensä ja siskonsa tietävät, että kaikki on ”partalasten syytä”. Ainakin siinä vaiheessa kun heille paljastuu, että myös ”Mestari” on mukana köörissä viemässä/leikkaamassa heiltä vuokra- ym. tuet.

No miten tämä koskee keskiluokkaa?
No he ovat ainoat, joilla on vielä jotain putsattavaa. Rikkailtahan ei koskaan mitään viedä, Nalle-kerho on koskematon!
Eli niillä keskiluokkaisilla ihmisillä/perheillä, joilla on velkaa – heiltä viedään ekana kesämökit. Velka- ja leasingautot on jo siinä vaiheessa pakkolunastettu autofirman toimesta. Ja näin autokauppiaalla on piha täynnä käytettyjä autoja, joita kukaan ei osta – sekin on sitten piakkoin kanttuvei.

Arvoisa keskiluokkaa edustava yksilö!
– Oletko ymmärtänyt, että sinulla on vielä ehkä puoli vuotta, max. vuosi aikaa…? Sen jälkeen sinäkin joudut alentumaan tervehtimään meitä köyhiä.
– Oletko ymmärtänyt, ettet saa mitään sossutukea tms., ennenkuin olet myynyt kaiken kiinteän omaisuuden? Ymmärsitkö? Kaikki menee – pilkkahintaan. Ei sossun blanketissa huvikseen kysytä: ”Omistatteko auton/muun kulkuneuvon?”
Entiset kaverit ovat entisiä, kunnes hekin ovat samassa tilanteessa. Vaikka näin menee kaikki jo muutamassa kuukaudessa, menee vuosia ennen kuin te uskallatte taas jutella – ja varsinkin rehellisesti siitä, miten kaikki meni. (Ja huomaatte, että te hölmöt olette uskoneet, että vika on teissä – ja että ihan turhaan olette olette olleet tilanteesta häpeissänne.)
– Uskotko, että nytkin selvitään, kun viime lamastakin selvittiin, niinkö? Minulla on sinulle huonoja uutisia. Silloin vienti länteen veti aivan loistavasti – nyt ei vedä mikään. Paitsi joku naapuri itsensä…

Mitä siis tehdä?
– Jos on velkaa, myy jotain, ennenkuin hinnat menee pohjiin. Sitten lyhennät velkaasi. Jos velka on suhteellisen suuri, etkä raaski mitään myydä, jää rauhassa odottamaan ulosottomiestä.
– Jos sinulla on siippa, puhu hänen kanssaan vakavasti – ehkä hän keksii jotakin? Muista: Vanhaan ei kohta enää ole paluuta.
– Jos ”jemmaat” jotakin, muista tehdä se laillisesti.

Jos et usko tätä kirjoitusta, kysy itseltäsi:
– Luoko nykyinen tilanne velkaa; valtiolle, kunnille, yrityksille, yksityisille?
– Kuka maksaa? Köyhätkö, joilla ei enää ole mitään millä maksaa? Meitä on jo yli miljoona – tervetuloa joukkoon. Me kyllä neuvomme, mitä neuvoja nyt sitten osataan antaa. No, ainakin lähimmän leipäjonon osoite.

Oikea vastaus: Vain sinunlaisesi ovat jäljellä ja sinulta, perheeltäsi ja kavereiltasi putsataan mahdollisimman paljon. Kaikki viedään – jos pystyvät.

 

Henry

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu