Mahdollinen venäläishyökkäys NATO-valtioita vastaan (VIDEO 12:45 ja eteenpäin)

Denis Davydov:
Update from Ukraine | Awesome News from the South! Ukraine Kicks out Elite Ruzzian VDV Forces

https://www.youtube.com/watch?v=2g4EBIUBptU

Käännös: Chat GTP

12:45 ja eteenpäin

____________________________________________

 

The Daily Mail julkaisee erittäin mielenkiintoisen artikkelin mahdollisesta venäläishyökkäyksestä NATO-valtioita vastaan. He esittelivät suunnitelman ja jakavat venäläisten hyökkäysten vaiheet. Ensimmäinen vaihe on kyberhyökkäys Ranskaa, Espanjaa, Turkiaa, Italiaa ja muita NATO-maita vastaan. Tämä aiheuttaisi häiriöitä eurooppalaisten arkeen ja loisi häiriön satelliittisignaaleihin.

Toisessa vaiheessa olisi massiivinen raketti-isku useisiin maihin, kuten Venäjä tekee nyt Ukrainassa. Tämä voisi kohdistua myös Euroopan siviili- ja sotilasinfrastruktuuriin, mutta toistaiseksi en usko, että heillä on resursseja tuohon massiiviseen hyökkäykseen moneen maahan. Todennäköisesti he keskittyisivät joihinkin pienempiin maihin.

Sen jälkeen venäläiset siirtyisivät maahyökkäykseen Puolan ja Liettuan välillä, Suwalki-käytävän kautta. Heidän tarkoituksensa on päästä Itämerelle maateitse, mikä tarkoittaisi väistämättä taistelua. Sen jälkeen he yrittäisivät hyökätä Viroon, Latviaan ja Liettuaan muista suunnista. Venäjän laivasto ottaisi hallinnan pohjoisesta arktisesta reitistä, leikaten sen NATO:n ulkopuolelta.

Kaiken tämän jälkeen Venäjä tarkkailisi liittolaisten reaktioita. Vaikka tämä skenaario ei välttämättä ole todellinen, toivon, ettei ole, Liettua ja Puola järjestävät yhteisiä sotaharjoituksia lähellä Suwalki-käytävää, mikä viittaa siihen, että he valmistautuvat tähän mahdolliseen skenaarioon ja mahdolliseen eskalaatioon, esimerkiksi arktiseen alueeseen.

Useat sotilasanalyytikot, kuten esimerkiksi Fabian Hoffman Oslon yliopistosta, sanovat, että länsimaiden päävirhe on se, että he luulevat, että sota Ukrainassa olisi samankaltainen kuin sota Venäjän ja NATO:n välillä. He luulevat, että Venäjä voitettaisiin, mutta Venäjä ymmärtää tilanteen. He tietävät häviävänsä perinteisessä sodassa, ja siksi he haluavat korottaa panoksia käyttäen perinteistä aseistusta. Ukrainan sodan aikana Venäjä oppi tärkeän läksyn: länsimaat eivät halua eskaloida.

Ukrainan oli vaikea saada aseita aluksi, kuten Javelin-ohjuksia. Vähitellen saimme aseistusta, kuten hävittäjiä, jotka olivat edelleen neuvostovalmisteisia, ja tämä protesti on kestänyt pitkään. Länsimaat eivät ole reagoineet välittömästi Venäjän suoran uhan vuoksi. Sanktiotkaan eivät toimi täysimittaisesti. Venäjä pystyy jopa hankkimaan sotilaskalustoa länsimaista ja kolmansilta mailta. Länsimaissa on taipumus pitää tilanne ennallaan, pitää Venäjä jollain tapaa syrjässä. Mutta ei, paluuta ei ole. Venäjä on jo ylittänyt tämän punaisen viivan, ja tarvitsemme nopeaa toimintaa Venäjän eskalaation suhteen, koska he nostavat panoksia jatkuvasti, jopa ydinaseiden käyttö mukaan lukien.

Esimerkkinä Hoffman kuvailee Karibian kriisiä vuonna 1962. Silloin Yhdysvalloilla oli kymmenen kertaa enemmän ydinaseita kuin Neuvostoliitto, mutta se joutui peruuttamaan Kuuban piirityksen ja olemaan hyökkäämättä saarelle epäystävällisen kommunistihallinnon vuoksi.
Putinin päämäärä on uhata länsimaita mahdollisella eskalaatiolla joidenkin NATO-maiden rajoilla, jotta liittolaiset perääntyisivät ja Venäjä voisi levittää vaikutusvaltaansa kuten Neuvostoliitossa. Jokin sanoo minulle, että länsimaiset poliitikot eivät ole valmiita täyteen eskalaatioon, mutta siitä, mitä näemme Venäjällä, Putin valmistelee Venäjää uhraamaan jopa oman maansa.

Näimme samanlaisen tilanteen, kun Saksa yhtyi, ja tällaisiin uhkiin Venäjän ei välttämättä tarvitse palauttaa täysimääräisesti armeijan kykyjä, jotka se menetti Ukrainassa. Heillä on yhä ydinaseet, ohjukset, ilmavoimat ja laivasto. He etsivät varmasti mahdollista skenaariota tehdäkseen pienen rajoitetun iskun naapurimaahan NATO-maana, kuten tässä on selitetty.

Tällainen isku nostaisi automaattisesti panoksia ja johtaisi lännen ”kyllä/ei”-päätökseen. Siksi liittolaisemme tulisi olla valmiina pahimpaan mahdolliseen skenaarioon, ja näyttää siltä, että he pohtivat sitä, koska Viro, Latvia ja Liettua aikovat rakentaa jonkinlaisen puolustuslinjan Valko-Venäjän ja Venäjän rajalle. Hyvää tässä on se, että länsimainen aseistus voittaa venäläisen vastaavan, esimerkiksi Patriot-ohjukset olivat erittäin tehokkaita venäläisiä hypersonisia Kinzhal-ohjuksia vastaan, ja jopa Kiina turhautui siihen, koska heidän rakettitekniikkansa on pitkälti samanlainen kuin venäläisten Kinzhal. Yhdysvalloilla on täysin erilainen hypersoninen ohjusprojekti, joka ei ole yhtä nopea kuin venäläinen, mutta on varmasti paljon tehokkaampi.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu