Pitäisikö poliittista järjestelmää radikaalisti muuttaa?

Nykyinen zydeemi:
1) Joku valtionvarain- tai muu ministeriö tekee paperin, jossa kertovat mitä muka kannattaisi tehdä.
2) Kansa valitsee sitten tyyppejä eduskuntaan, jotka puhuu mitä sylki suuhun tuo.
3) Valitut sitten muodostavat jonkinlaisen enemmistön, lukee niitä ministeriöiden papereita, eikä niiden vaikutuksia oikein ymmärrä, mutta sopivat sitten kuka saa minkäkin postin ja alkavat tekemään niin kuin papereissa lukee. (Kauniisti sanottuna: ”Kuulevat valiokunnissa asiantuntijalausuntoja, yadda, yadda…”)

Tällä tavoin:
a) €uro tuli Suomeen
b) Perustuslakia muutettiin
c) Kinattiin lautasista – yksi vai kaksi? (Niin kuin kakarat – varmaan oli virkamiehillä naurussa pitämistä, jotka olivat sopan pöydälle tuoneet ja sanoneet: ”Tätä pitää vatkata niin maan perusteellisesti!”)
d) Sähkötolpat ja -langat myyntiin! Ja myydään kaikki muukin valtion omaisuus…
e) Leikataan aikuiskoulutuksesta kaikki tuki ja sitten ihmetellään kun työnantajat eivät löydä koulutettua henkilökuntaa, vaikka (aikuis-)työttömiä on kuin meren mutaa!
f) Ja nyt käytännössä sanovat omaishoitajat irti ilmaistyöstään ja viskaavat näin omaiset laitoksiin – ja tämä maksaa maltaita! Eivätkä tiedä mistä saisivat koulutettuja hoitajia…  Mutta tämä on virkamiespaperin mukaan pelkkää säästöä, yadda, yadda.

Ongelmaathan johtuvat siitä, että meidän valopääpolitikot menevät aina virkamiesten ja/tai puoluekurin taakse, paeten vastuutaan.


Uusi Zydeemi:
1) Valitaan virkamiehet vaaleilla.
2) Virkamiehet valitsisivat sitten eduskunnan tyypit. ”Sulle-Mulle!”-systeemihän on jo opittu äidinmaidossa. Valitsisivat vaikka omia sukulaisiaan, eihän sen väliä minkälaisia napinpainaja-kumileimasimia siellä istuisi. Lukisivat päivän lehteä salissa, pitäisivät eduskunnan täysistuntoa kahvilassa tai virkkaisivat vaikka sukkaa – ihan sama.

a) Näin saataisiin aikaan äkkiherääminen eri virkamieslahkoissa, kun pelkäisivät ettei jatkokautta ehkä tule jos eivät skarppaa.
b) Mikään ei muuttuisi enää milloinkaan pahempaan suuntaan – kunhan vain valitaan viisaita virkamiehiä.

P.S. Ette varmaan usko kuinka tyhmiä ja saamattomia virkamiehiä olen tavannut – virkamiestähän ei voida erottaa, jos eivät tee virhettä. Ja siksi eivät tee mitään.
Siksi virkamiesvaalit.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu