Seuratkaa Kertsin sillan liikennelaskijaa!

Venäjä-Ukraina sota tuntuu olevan aika ratkaisevassa vaiheessa. Jos Ukrainan armeija (UA) pääsee vielä parikymmentä kilometriä etelään ja poikkaisee junaradan joka kulkee Tokmak’in kaupungin kautta, alkaa Krimin kohtalo olemaan vaakalaudalla. Siinä tapauksessa UA voi myös katkaista asvaltoidut maaliikenneyhteydet eli huoltoreittinä toimii anoastaan Kertsin silta.
Siis jos.
Mutta, mutta, jos pääsevät, ovat UAn joukot jo niin lähellä Kertsin siltaa, että pystyvät tuhoamaan Himars’eilla kyseisen sillan. Jos uskaltavat tuoda Himars-järjestelmän niin lähelle rintamaa.

Itse uskon, että UA pääsee piirittämään Tokmak’in ja uskaltaa, tavalla tai toisella, tuhoamaan Kertsin sillan, vaikka siinä on omat riskinsä.
_____________________________________

Propagandaa satelee joka puolelta:

_________________________________________

Pieni uutinen on kuitenkin se, mikä saa minut uskomaan, että Tokmak kaatuu ennen vuodenvaihdetta ja näin Venäjän armeijan koko logistiikkaketju jumahtaa:
– Tokmak’in venäläismieliset vallanpitäjät ovat alkaneet pakkaamaan tavaroitaan.

Eli kun haluat tietää jotakin Suomen suhdanteista:
– Voit mennä kirjastoon lukeman talouslehtiä ja lehtiä, jotka luovat otsikoita myydäkseen mediaansa ja seuraavana päivänä on otsikkona: ”Ja nyt puhuu asiantuntija…” ja jutussa kerrotaan asiat aivan toisinpäin – ja seuraavan päivänä esitellään joitain käppyröitä, viitataan lamaan ja mainitaan Koivisto jne.
Kukaan ei siis valehtele vaan esitellään infopuurona koko soppa.

Jos todella haluat tietää miten taloudessa menee, kysy taksikuskeilta. He tietävät josko raha liikkuu tai ei,
Taksi-indeksi on ainoa luotettava lähde.
_________________________________________

Eli mitä sotaan tulee, tarkkaile Kertsin sillan muuttokuormia. Nyt on kuitenkin niin, että Kertsinsalmen sillan liikennelaskija on kadonnut!
Jotkut sanoo, että ”Uhkea-Anna” on vienyt hänet. Jotkut sanoo, että hänet on vienneet aivan muut tahot.
Joka tapauksessa; Odottakaa rauhassa Kertsin sillan liikennelaskijan raporttia – sitten tiedätte kehen uskoa. 🙂

Henry

____________________________________________

Lisäys – lisään tähän, kun en tiedä miten saisin kuvan kommenttiin.

Tässä esimerkki joka vain kuvaa sitä, mitä UA:n joukot joutuvat kohtaamaan. Eli noiden eri juoksuhautojen lisäksi, he joutuvat ”puhdistamaan” jokaisen tuulisuoja-puuston. Ne ovat yleensä 15-25 metriä leveitä ja venäläiset ovat rakentaneet niihin tuliasemia jne.
Eli vasta sen jälkeen kun jonkun pellon ympäriltä on poistettu kaikki viholliset päästään pellon miinojen raivuuseen.
Vaikka raivataan vain jonkinlaisia käytäviä raskaammalle kalustolle, niin kaiken kaikkiaan se on hyvin vaarallista ja aikaa vievää puuhaa. Luin jostakin, että on mahdollista raivata noin yhden kilometrin verran vuorokaudessa ja että raivaus tehdään useimmiten öisin.

Nojatuolissa minäkin istun, mutta nostan hattua näille rohkeille sotilaille, jotka etenevät metri metriltä vapauttaakseen maansa fasismin ikeeltä.
He jotka vain kritisoivat ”kun menee niin hitaasti” jääköön omaan arvoonsa.

Henry

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu