Ukrainan sota laajenee – koska länsi nukkuu/on nukkunut.

Jos Ukrainaan saadaan pian lisää länsiapua, voi sota keskittyä Ukrainaan.

Nyt kuitenkin USAn republikaaniklikki jarruttaa Ukrainan apua. Ranska ja Italia lähinnä himmailee. Kun Ukraina joutuu yhä ahtaammalle, se laajentaa sotaa, koska sen ei enää tarvitse kuunnella USAn tai Ranskan rajoitusjuttuja: Ei saa taistella heidän aseillaan muuta kuin omalla maaperällä ja lässyn lässyn.
Saksa on huomannut tämän päivänselvän tilanteen ja se on viime aikoina lisännyt huomattavasti aseellista avustustahtiaan. Saksa ei tietenkään halua sodan laajentuvan. Se ei kuitenkaan anna aseita, jolla UA saisi Kertsin sillan poikki Ukrainan puolella – ainakaan vielä. Heti kun Britit (mahdollisesti) antavat niin Saksa seuraa perässä.

Ukraina on siirtynyt vaiheeseen, jossa se yrittää (ja on onnistunutkin) tuhoamaan Venäjän öljysatamia ja -jalostamoita. Ja nyt UAn erikoisjoukot räjäyttelee myös kaasuputkia 1.700 km Ukrainan rajalta. Rakettitehdas oli vain hieman lähempänä.  Öljy- ja kaasuputkia on Euroopan puolella kymmeniä tuhansia kilometrejä, joten ei Venäjä pysty niitä kaikkia edes vartioimaan.
Uskon, että UA kestää ainakin tämän vuoden, vaikka Trumpista tulisi presidentti ensi tammikuussa. Ei vaikka Trump-Putin parivaljakko tuntisi itsensä hyvinkin voimakkaiksi. Taistelu muuttuisi vain verisemmäksi ja se laajenisi yhä kauemmaksi Venäjälle.

 

Henry

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu