Julkinen on tehokas

Otsikko oli vaalilauseeni 2003 eduskuntavaaleissa Pohjois -Karjalassa. Halusin puolustaa julkista palvelujärjestelmää, jota väitettiin huonoksi, epätehokkaaksi, vanhanaikaiseksi ja kalliiksi.

Motiivina oli muuttaa sote -palvelut kilpailun kautta yritystoiminnaksi. Iskulauseeni oli ilmiselvästi tehokas. Vaalien aikaan Pohjois -Karjalan yrittäjien puheenjohtaja Kyösti Kakkonen haukkui minut järjestönsä lehdessä. Tarkoitus oli kyseenalaistaa näkemykseni ja pudottaa eduskunnasta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Noina vuosina alkoi vyörytys sosiaali -ja terveydenhuollon viemiseksi markkinoille. Tavoite onkin vaali vaalilta edennyt Kokoomuksen saatua niin vahvan kansan tuen. Lopulta puolue uskaltautui vaatimaan koko pakan ryöstöä eli valinnanvapauslainsäödäntöä osana sote -uudistusta. Eduskunta ratkaisee pian soten kohtalon.

Toivon, että järki voittaa. Muussa tapauksessa saamme lisää ”esperöintiä”, eli välistävetoa palvelun käyttäjän ja veronmaksajan kustannuksella. Tämän aamun uutinen, että myös vammaispalveluissa on jouduttu sulkemaan osasto samojen ongelmien vuoksi, osoittaa ettei säätelemätön voitontavoitteluun perustuva kilpailu sovi hyvinvointipalveluihin.

Attendon ja Esperin anteeksipyynnöt eivät riitä. Tarvitaan tiukat mitoitukset ja valvonta. On panostettava kuntien itse tuottamiln palveluihin. Julkinen on tehokas! 
 

Säde Tahvanainen

-osaaja- 
 

sadetahvanainen72
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaalainen valtuutettu, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Pitkän linjan poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana ja perehtynyt erityisesti koulutuspolitiikkaan sekä sote -politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu