Antisemitismille ja syrjinnälle ei

Tutkijoiden mukaan juutalaisvastaisuus on palannut Eurooppaan. Syrjivä puhe ja käyttäytymlnen lisääntyy. Ihmisoikeustulkinta väljentyy. 

Pelottava suunta. Haluammeko 30 -40 -luvun ja holokaustin ajat takaisin? Tahdommeko marssia sotaan toisiamme vastaan tyydyttääksemme tyytymättömyydestä kumpuavaa vihaa? Niinhän pieni vihan siemen alkaa aina kasvaa isommaksi.

Maailman ja Euroopan rajat muuttuvat jatkuvasti. Uusimpina muutoksina Georgia, sodan seurauksena. Jugoslavia hajosi 1990 -luvulla sodan jälkeen. Sitä ennen sortui Euroopan kylmän sodan rautaesirippu rauhanomaisesti ja rajat muotoutuivat uudelleen. 

Pohjois -Irlannissa käytiin sotaa vuosikymmenet itsenäisyyden puolesta. Kataloniassa myös irrottautumiseksi Espanjasta, jossa 2000 -luvun kuitenkin siirryttiin rauhanomaisiin demokratiakeinoihin. Tilanne on kuitenkin jännitteinen.

Sotiin johtaa aina jokin tyytymättömyyden valtava patoutuminen. Euroopassa se on tänä päivänä kasvava taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus. Euroopan demokraattiset kansallisvaltiot tai Unioni eivät ole kytkeneet niitä kitkemään. Syntyy luottamuksen mureneminen. Viha kohdistuu ulkopuolisiin, yhä useammin eri taustaisiin ihmisiin kuin itse on. 

Ihmisten tyytymättömyyden tunne on pystyttävä käsittelemään rationaalisesti. Ongelmiin puututtava ajoissa. Köyhyys poistettava. Siihen ei talous Euroopassa tai Suomessa kaadu. Se kaatuu sotaan ja konflikteihin, jotka kurjistavat koko maanosaamme. 

Sitä kai emme halua? 

 

Säde Tahvanainen

-osaaja-

 

Ohessa mielenkiintoinen youtube -linkki Euroopan rajamuutoksiin:

 

https://youtu.be/P8m0LxARMmk

sadetahvanainen72
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaalainen valtuutettu, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Pitkän linjan poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana ja perehtynyt erityisesti koulutuspolitiikkaan sekä sote -politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu