Hallituskysymykset
Sipilä kaatoi hallituksensa ja kukkoilee nyt kuin metso koppeloiden edessä. Omansa hän ehkä saa aktivoitumaan. Vastuuta se ei hartioilta poista.
Sotesta tuli hallituskysymys. Tosin kepun oman sisäisen ryhmän keskuudessa. Yritysjohtaja Sipilä olisi riemumielin vienyt valinnanvapauden maaliin Berner aisaparinaan. Business as usual.
On siis aikamoinen silmänkääntötemppu uskotella, että Sipilä ”kantaa vastuuta” pääministerin tehtävästä erottuaan. Vastuuta hän olisi kantanut ihan oikeasti vasta siirryttyään sivuun myös kepun johdosta. Niin länsimaisissa demokratioissa toimitaan. Kun epäonnistutaan, johtoon astuvat kokonaan uudet kasvot.
Sote on vaalien kuumin peruna. Sen rinnalla yhä myös vanhusten hoito, kiky -sopimus, ikäihmisten eläkeleikkaukset, aktiivimalli, köyhien kuritus ja rikkaiden suosiminen ovat yhtä ajankohtaisia kuin aiemminkin. Ei näistä vastuista pääse eroon toimitusministerinä opposition riviin hyppäämällä.
On suorastaan absurdia, että Sipilä naama hymyssä totetaa YLEn lähetyksessä kuinka ”eduskunnan toimintakykyä tulee arvioida” ja että hän aikoo kutsua puoluejohtajat neuvonpitoon sotesta, jos näin halutaan.
”OMG”, sanon nuorison kielellä. Teini -ikäinenkin tietää, yhteiskuntaopin tunnilla opittuaan, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta eikä päinvastoin. Lisäksi teini tietää, että eduskunta on ylin päätöksentekoelin, itsenäinen ja aina toimintakykyinen: se tekee päätökset määräenemmistöllä. – On tainnut Sipilällä jäädä yhteiskuntaopin tunnit väliin.
Vaaleissa äänestetään hallituksen kaatumisesta huolimatta Sipilän hallituksen luottamuksesta. Vaaleissa ratkaistaan hallitusohjelma ja Suomen suunta.
Hallituskysymyksiä tulee olla: sote, vanhuspalveluiden hoitajamitoitus, eläkkeensaajien toimeentulo ja erityisesti pienituloisten eläkkeiden reilu tasokorotus. Näistä ei tule tinkiä.
Köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen ohjelma, osaamispanostukset sekä työttömien kurittamisesta luopuminen ovat myös keskeisiä hallitusohjelman vaatimuksia. Vapaamatkustajat, eli suurpääoma, joka kiertää veroja, on myös pantava vastuuseen hyvinvointivaltion menojen rahoittamisesta. Ei kaikkea voi vain keskituloisilla maksattaa.
Säde Tahvanainen
-osaaja-
Jussi odotti lääkäriaikaa kahdeksan kuukautta. Kohta 72 vuotta täyttävä espoolaismies kuulostaa tyytyväiseltä. Vatsavaivojen syy selvisi vihdoin vuosien jonotuksen ja ramppaamisen jälkeen, ja ongelma hoitui yhdellä lääkkeellä.
”Minut pelasti se, että oli rahaa sen verran, että pääsin yksityislääkärille”, Jussi sanoo.
Mutta espoolaisen eläkeläismiehen kommentissa kiteytyy suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän suurin epätasa-arvo. Eikä sitä vuosikymmenten yrityksistä huolimatta ole tähän päivään mennessä saatu korjattua.
Suomalaiset ovat jakautuneet terveydenhuollon suhteen moneen kastiin: on työterveydenhuollon asiakkaita (80% yksityinen sektori), omalla rahalla ja vakuutusjärjestelmien turvin yksityislääkärille meneviä ja niitä, joille kunnan pyörittämä julkinen terveyskeskus on se ainut vaihtoehto
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006030138.html
Eläkeläiset, työttömät, yksinhuoltajat, vammaiset ja köyhät saavat jonottaa. Heillä on aikaa odotella lääkäriin pääsyä kuukausia, koska joidenkin puolueiden ideologiassa on näin määrätty. Miksi samat idologiaan perustuvat ohjeet eivät poista yksityistä työterveydenhoitoa vain julkisen palvelun hoidettavaksi ? Omalla rahalla saa vielä toistaiseksi mennä yksityiselle terveyspalvelun
tuottajalle.
Muitakin näkemyksiä ja käytäntöjä on. Ottakaa opiksi !
”Sote-uudistuksen kaatuminen ei hetkauttanut Mänttä-Vilppulassa, jossa on käytössä Suomen ensimmäinen soten markkinamalli,
Kaupunki sanoo säästäneensä miljoonia yhteisyrityksessä pörssiyhtiön kanssa. Kuntalaisetkin pääosin kiittelevät”.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006029181.html
Tästä yritysten veronkierrosta en mainitse nyt mitään, ettei ay-liikkeeen vuosittain nostamat kymmenien miljoonien verottomat osingot aiheuta yleistä päänvaivaa. Huolta voisi myös lisätä se tieto, että ay-liikkeen kirjanpito ja satojen miljoonien sijoitukset, mm. suomalaisiin pörssiyhtiöihin jotka maksavat veronsa, ovat salaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän hallituksen aikana pienituloisimman väestödesiilin reaalitulot ovat kasvaneet 450€/v. Enemmän kuin aikoihin, joten melkoiselta kurituksesta on taas kyse.. tosin milloinkas tosiasiat olisivat sosialistipropagandaa häirinneet?
Haluatko kertoa lisää työstä ”vapaamatkustaja suurpääomasta”? Eduskunnan harmaan talouden raportin mukaan kansainvälinen verokeplottelu johon ilmeisesti viittaat, söi verotuloja 200-400 miljoonaa. Vertailun vuoksi Suomen sosiaaliturvan menot ovat 70 miljardia euroa. Olisiko se vapaamatkustajaongelma ehkä jossain muualla?
Ilmoita asiaton viesti