Vaalikenttien kisakuulumisia

Kun äänestyspäivä lähestyy, on melkein kaikki yhteiskunnalliset teemat pureskeltu. Ehdokastaan pohtivat punnitsevat valintakriteereitään. Mikä on ratkaisevin asia?

Sote ja valinnanvapaus kuumensivat vaalien alkumetreillä. Nyt kuumentaa maahanmuutto. Heittäisin kysymyksen ehdokastaan etsivälle. ”Kumpiko on tavallisen ihmisen elämään enemmän vaikuttava asia?”

Se on sote. Sipilän hallituksen sote-esitys on esimerkki hyvinvointivaltion perusteita murskaavan markkinamallin kaikkeen tunkevasta voimasta. Voimasta, joka pyrkii muuttamaan hyvinvointipalvelut rahaksi vanhustenhuollosta koulutukseen saakka.

Tälle markkinamallille ei riitä pelkkä sote. Nyt kolkutellaan myös koulutusjärjestelmän ovia. Päivän Helsingin Sanomista luin, että hallitus on viime töinään luonut yhtiöitä mm. ammatillisen koulutuksen rahoitukseen. Miksi? No siksi tietenkin, että avataan portti markkinamallille. Kun julkinen sektori näyttää mallia, ei ole myöhemmin perusteita kieltää yksityisen järjestelmän mukaan tuloa. Se on tämän politiikan tarkoitus.

Kovinkaan moni meistä ei taida olla tyytyväinen taksiuudistukseen. Säätelyn vapauttamisen nimissä tehty liberalisointi on ollut täysi katastrofi. Vastuu kuuluu Sipilä -Orpo -Soini -joukoille, mutta myös perussuomalaisille sen vuoksi, että he ovat puolueena olleet hyväksymässä tämän hallitusohjelmaan. 

Myös soten perusteet kirjoitettiin yhdessä perussuomalaisten puoluetoimiston kanssa. Siellä on istunut tupakkiaski sauhuten niin työmies Putkonen kuin puoluesihteeri Slunga -Poutsalo. Ei käsiään voi vastuusta täysin pestä, vaikka puolue hajosikin.

Äänestäjä, kysy mitä tavallisen ihmisen asiaa näissä vaaleissa mitä puolueet ajavat? Älä anna hämätä itseäsi pelkällä lihaveroin tai maahanmuuttoon takertuvalla väittelyllä. Paljon tärkeämpää on se saako lapsesi edelleen laadukkaan ja maksuttoman koulutuksen, sote palvelut ja hyvinvointivaltion turvakseen. Vai odottaako oven takana markkinoiden ylivalta ja lompakkodemokratia. Näistä teet valintoja!

Säde Tahvanainen
-osaaja-
 

sadetahvanainen72
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaalainen valtuutettu, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Pitkän linjan poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana ja perehtynyt erityisesti koulutuspolitiikkaan sekä sote -politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu