Bensaa suoniin?

Aluevaalit ja räjähdysherkkä vaalibensa -keskustelu käynnissä. OMG. Ei me sentään olla bensaa suoniin laittamassa. Palattaisko raiteille! Ai niin, se Vantaan ratikkakeskustelukin on sotkettu aluevaaliteemoihin.

Hämmentäjiä riittää. Tilanteessa, jossa ihmiset eivät tunne sote -uudistuksen perimmäisiä tavoitteita, uskotellaan kaikenlaisia muita juttuja liittyvän aluevaaleihin. Se on vallankäyttöä! Omien tarkoitusperien oikeuttamista ihmisten hyväuskoisuutta hyväksikäyttämällä.

Politiikka on raakaa työntekoa niinkuin muukin työ. Jos aikoo vaikuttaa, on perehdyttävä asioihin. Se on muuta kuin vihan lietsontaa bensan hinnalla.

Hyvinvointialueilla kaikki sosiaali -ja terveyspalvelut voidaan koota saman katon alle. Perustason terveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut tulee kytkeä toimimaan keskenään niin, että turha luukulta luukulle pompottelu vähenee ja asiakas pääsee ajoissa oikeaan paikkaan hoitoon.

Uudistustyö tulee olemaan aikaa vievä prosessi. Hokkuspokkus -temput eivät riitä. Asiantuntijat on saatava samaan pöytään suunnittelemaan ja toimimaan. Poliitikkojen tehtävänä on ohjata prosessia, asettaa sellaiset tavoitteet, joilla saadaan tehokkaampi ja parempi palvelujärjestelmä aikaan.

Vuosia erityisluokanopettajan työssä toimiessani olen nähnyt kuinka esimerkiksi lapsia ja nuoria pompotellaan luukulta toiselle. Heidän elämässään ehtii syntyä suuria vaurioita jo yläkouluun tultaessa. Tämä ei liene kenenkään mielestä ihannetilanne? Eikä myöskään tilanne, jossa vanhusta juoksutetaan osoitteesta toiseen sairautensa vuoksi.

Muutoksia aikaan saadaksemme palveluketjut on saatava toimimaan saumattomasti yhteen. Perheille tukea ajoissa, ja ennaltaehkäisyä, ettei ajauduta raskaisiin lastensuojelutoimiin. Lääkäriin nopeasti, kun tilanne on kestämätön ja on saatava diagnoosi sekä hoitoa.

Hyvinvointialueilla on mahdollisuus muutokseen. Äänestä 23.1. päättäjiä, jotka paneutuvat asioihin ja  tekevät aidosti työtä sosiaali – ja terveydenhuollon uudistamiseksi!

15.1.2022

Säde Tahvanainen

Aluevaaliehdokas. Vantaa Kerava hyvinvointialue.

”Ennaltaehkäisy on parasta lääkettä”

sadetahvanainen72
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaalainen valtuutettu, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Pitkän linjan poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana ja perehtynyt erityisesti koulutuspolitiikkaan sekä sote -politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu