Ilmastoteot pelastavat lastemme ja lastenlastemme elämän

Puoluejohtajat väittelivät maanantain 20.3.2023 Ylen vaalitentissä hiiineutraalisuustavoitteesta. SDP. Vasemmistoliitto, Kokoomus ja Vihreät puolustivat linjakkaasti nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mikä luo myös uutta teollista kasvua ja työtä.

Purra uskotteli kiivassanaisesti  ettei meillä ole varaa ilmastotavoitteisiin. Lyhytnäköisesti kansalle kerrotaan ettei Suomen teoilla ole mitään merkitystä.  Ilmeisesti meillä on kuitenkin ”varaa” kuolla kuumuuteen ja nälkään?  Sitä nimittäin maapallolla on edessään ilmastonmuutoksen edetessä. Nälkäkriisi on edessä myös Euroopassa, ei pelkästään kehittyvissä maissa, joista perussuomalaiset eivät näytä muutoinkaan välittävän.

Perussuomalaiset paasaavat ”kuinka lapsemme ja lapsenlapsemme joutuvat velkataakan maksajiksi”.  Purran joukkoja ei kuitenkaan pätkääkään kiinnosta onko maa tulevaisuudessa enää viljelykelpoista tai muuttuvatko lastemme ja lastenlastemme elinolosuhteet ovat sietämättömiksi maapallolla.  Ai niin, eiväthän he äänestä näissä vaaleissa!

Tärkeintä näyttää olevan se perinteinen oman edun tavoittelu: kunhan luvataan hyvää omille äänestäjille. Perussuomalaisille tämä tarkoittaa, että saa ajaa autolla riittävän halvalla bensiinillä. Siitä perussuomalaiset kantoivat eniten huolta myös edellisen kerran hallitusvastuussa ollessaan. Autoveroa alennettiin ja teiden kunnosta meuhkattiin. Muuta perintöä ei hallituskaudesta käteen jäänytkään. Valitettavasti tulevaisuuden lasten elämää ne eivät auta.

On aika käsittämätönsä, että ilmastoasioita vähätellään,  kun tutkijat ovat jo aikaa sitten ovat todenneet aavikoitumisrajan nousevan tätä vauhtia Pariisin tasolle. Maailman vilja -aittojen tuotanto on  kuumimpina vuosina hälyttävällä rajalla, jäävuoret sulavat ja veden pinta nousee. Ekokatastrofit ja rajuilmat ovat lisääntyneet. Lajisto vähentynyt dramaattisesti.  Kuumina kesinä on jo nyt tukahduttavan kuumaa.

Perintömme jälkipolville on surkea, jos lyhytnäköisessä vallanhimossa ei uskalleta muuta kuin luvata omille äänestäjille mieluisia asioita. On aika ottaa vastuu myös tulevaisuuden sukupolvien elämästä!

sadetahvanainen72
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaalainen valtuutettu, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja sekä aluevaltuutettu. Pitkän linjan poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana ja perehtynyt erityisesti koulutuspolitiikkaan sekä sote -politiikkaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu