Vihreän ideologian kallis hinta

 

Sanna Ukkola kirjoitti kolumnissaan Iltalehdessä, kuinka Helsingin Linnunlauluun on pystytetty vuonna 2010 ympäristöjärjestö Greenpeacen toimesta hautakiven muotoon tehty graniitti patsas “Itsekkyyden muistomerkki” kyseiseen monumenttiin on kaiverrettu tuolloin lisäydinvoimaa kannattaneiden kansanedustajien nimet, ikään kuin varoittavana esimerkkinä jälkipolville.  

On kerrassaan pöyristyttävää että Suomessa on sallittua pystyttää patsas, minkä tarkoitus on loukata ja häväistä ihmisiä heidän mielipiteidensä vuoksi. Tällainen menettely on täysin tuomittavaa ja se kertookin ainoastaan toteuttajiensa fanaattisuudesta, mikä puolestaan todistaa järjen ja tiedon jääneen ideologian varjoon. Vastaavaa toimintaa on havaittavissa erilaisissa uskonlahkoissa. 

Lisäydinvoimaa kannattaneiden kansanedustajien mielestä Suomen tulisi olla omavarainen energiantuotannossa. Ajatuksena oli päästä eroon tuontisähköstä. Venäjältä tuotavasta sähköstä ja öljystä riippuvuutta pidettiin liian suurena riskinä.  

Nyt kun sähkön hinta ja sen myötä kaikki elinkustannukset ovat karanneet käsistä, olemme saaneet käytännössä havaita miten haitallista Vihreiden ideologisista syistä ajama energiapolitiikka on Suomen kansantaloudelle ollut.  

Nykyinen hallitus on lähtenyt mukaan tähän  vihreän siirtymän toteuttamiseen täysin sokeasti ja nopealla aikataululla. Herää ajatus, ettei kyse ole pelkästään ilmastomyönteisyydestä vaan rahasta, ylettömästä kunnianhimosta ja fanaattisesta oman ideologian mukaisiin päämääriin pyrkimisestä. 

On järjenvastaista väittää, että Suomen ilmastotoimilla voidaan pelastaa maapallo kun maailman hiilidioksidi päästöt ovat 42000 megatonnia ja Suomen osuus tästä on 44 megatonnia eli 0,1%. Vaikka Suomi olisi täysin hiilineutraali sillä ei ole merkittävää vaikutusta koko maapallon tilanteeseen.  

Kuinka paljon suomalaisten pitää maksaa Vihreiden harjoittamasta energiapolitiikasta. Mikä on sen lopullinen hinta ja seuraukset Suomelle ja suomalaisille tänään ja tulevaisuudessa. Millaisen Suomen haluamme jättää  lapsillemme ja lapsenlapsillemme.   

On tullut aika palata Suomeen, jossa talous palvelee ihmistä ja valtio on meitä kansalaisia varten. 

Saija Granlund 

sairaanhoitaja amk 

aluevaltuutettu Päijät-Häme 

 

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu