Haastetta Harakalle
EU:n komissio on vaatinut Suomea siirtymään eurooppalaisten standardien mukaiseen rataverkon raideleveyteen, joka on 1435 millimetriä. Suomen vallitseva raideleveys on 1524 mm, mikä johtuu siitä, että maassamme rautateitä alettiin rakentaa, kun Suomi oli Venäjän tsaarin suuriruhtinaskunta. Komission vaatimus on järjetön. Mannereuroopasta Suomeen ei ole koskaan suuntautunut mitään raideliikennettä eikä sellaista ole koskaan odotettavissakaan. Sen sijaan Suomen ja Venäjän välisessä liikenteessä yhteinen raideleveys on ollut ja tulee olemaan valtava etu. Järjen käytön pitäisi olla sallittua myös nykyisessä kaoottisessa maailmantilanteessa, joka toivottavasti pian muuttuu edes vähän normaalimmaksi. Jos joku nyt väittää, että olen jonkinlainen Putinin trolli, niin kehotan hakeutumaan mielenterveyspalveluiden piiriin.
Ääliömälnen ehdotus Unionilta vailla järjen häivää.
EU taitaa olla tyhmyyden tiivistämä kerho, jossa toilailujen vastuut ajatellaan jaettavaksi nyt tällä tavoin.
Britit olivat fiksuja brexitissään.
Saksa hakee nyt menetelmiä maksattaa ääliömöistä omahyväistä venäläisen energiankäytön ” huoraamista ” muilla jäsenmailla Italian ohella.
Ilmoita asiaton viesti
Ideahan on loistava jos unioni kustantaa Suomeen ihka-uuden rataverkon
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti kustantaa samalla uudet veturit ja vaunut.
Ilmoita asiaton viesti
Ilman muuta ja ohjausjärjestelmä myös!
Ilmoita asiaton viesti
Vakavaksi tämän jutun tekee se, että EU:n komissio on ilmeisesti vaatinut raideleveyden muuttamista ihan tosissaan. Millaisilla aivoilla vanhaa kunnon Eurooppaa johdetaankaan?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuollaisessa muutoksessa olisi mitään järkeä. Ylen uutinen aiheesta:
https://yle.fi/uutiset/3-12560163
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista tässä on se että liikenne kehittämisen focus on ja pysyy raideliikenteessä.
Pelkästään.
Harakka on Itä Suomen tavaraliikenteen suoriutumisesta huolissaan. Ratkaisu sille on ollut jo vuodesta 1997 mahdollista EU tukimenettelyjen avulla. Rakentaa alueellisen sisävesiliikenteen saavutettavuuteen EU ssa sovittu TEN_T verkko.
LVM kuitenkin rakensi vain oman organisaationsa niin että rakennettiin ehdotettiin ja tutkittiin ainoastaan raide ja maantieliikenne verkkoja sitten vuoden 1997.
Ei edes vuoden 2011 vaatimusta ilmasto päästöjen ja liikenteen energian säästöjä tutkittaessa otettu esille EU tavoitetta siirtää maanteitten raskasta liikennettä sisävesille EU – TEN_T verkko tavoitteisesti.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/helsinki-suomen-140-rannikkoluotsia-vs-jarvi-suomi-8000-km-kayttamatonta-tavara-liikennevaylaa-ja-lahes-2-miljoonaa-asukasta/
Ja nyt kun Saimaan kanava on käyttämättömässä tilassa sen korvaavaa vaihtoehtoa suunnitellaan valtion -LVM:n asettamassa Saimaan kanavan suuressa työryhmässä jossa ei ole valtuutuksia tuoda koko valtakunnan tason vaihtoehtoa – liikenneverkko mahdollisuutta esille lainkaan
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/saimaan-kanava-mallin-mukainen-tulevaisuus-vs-eu-asetusten-mukainen-sisavesiliikenne-vaylasto-suomeen/
Niin Itä Suomen tilanne voi jäädä edelleen pelkän raideyhteyksien varaan -koska tieteellinen vertailu on kiellettyä ja poliittisen päätöksen pitävyydestä – ,siitä huolehditaan – nyt poliittisesti laajalla rintamalla kuten kaupungeista, kunnista alueista, ELYistä, SKallista LVM:sta Väylästä Trafista jne… muodostetuista painostusryhmistä ja niiden ulostuloista mediassa – olemme huomanneet.
Ja ministeri Harakka on tässä liikenneministerien jatkumossa vuodesta 1997 jolloin 4 liikennemuodon ilman sisävesiliikenteen alueellista liikenneverkkoa – TEN_T malli hyväksyttiin Suomeen ( : Matti Aura, Kimmo Sasi; Leena Luhtanen; Susanna Huovinen; Suvi Lunden; Anu Vehviläinen; Merja Kyllönen; Henna Virkkunen; Paula Risikko; Anne Berner; Sanna Marin ) omalla vahtivuorollaan, lobbaajien lopullisena äänitorvena… tämän neljän liikennemuodon Suomi on Saari liikennejärjestelmä mallin toteuttamisissa.
https://www.lvm.fi/-/ministeri-harakka-komission-uusi-ten-t-asetusehdotus-kohtuuton-suomen-kannalta-1811623
Ilmoita asiaton viesti
Ei se tieteellinen vertailu kiellettyä ole. Se, että sinä et usko vaikka kuinka paksusta kangesta vääntäisi, on ihan jotain muuta.
Ilmoita asiaton viesti
No sen paksun rautakangen pitävyyttä voi aloittaa tutkimaan vaikkapa täältä sivu 8/11 http://www.sisavesi.fi/wp-content/uploads/2018/04/2.8-Suomen-Sis%C3%A4vesiliikenne-poliitisia-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksi%C3%A4-ja-kommentteja-vv-2005-2016.pdf ja lisää löytyy….aika paljon tarvittaessa.
Ilmoita asiaton viesti
Hakusanalla ”Leveäraiteinen rautatie” Wikipedia kertoo: ”Keisarillisen Venäjän ja sen 1800-luvun lopulla hallitsemien alueiden leveät raideleveydet ovat peräisin Yhdysvaltain etelävaltioiden sen ajan aikaisesta viiden jalan (1524 mm) raideleveysstandardista.”
Tästä päästääkin sitten tähän ehdotukseen, että Suomen pitäisi muuttaa rautateiden raideleveyttä. Vastataan hupsuun ideaa hupsusti: Me emme muuta raideleveyttämme, sillä me vaalimme Amerikan Konfederaation perinnettä!
Eiköhän joku keksi syyttää Valtionrautateitä rasistiseksi?
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä on tyypillinen kulttuurinen omiminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Suomen ja Manner-Euroopan välillä on aina välillä kokeiltu junalauttayhteyksiä, mutta ne ovat kipanneet volyymien puutteeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrankin joku demari sanoo EU= komissiolle suorat sanat, että tämä ei käy. Pisteet Siitä Harakalle.
Tosin komission ehdotuksessa ei ole juurikaan järkeä, sillä ei tänne junilla kuljeta vielä pitkään aikaan. Tietysti Tallinnan tunneli saattaa muuttaa tilanteen sitten aikaisintaan joskus 2100=luvulla, mutta ei kannata hötkyillä niiden kiskojen kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Baltian maissa on viiden jalan raideleveys kuten Suomessakin. Tosin siellä on niin vähän raiteita, että systeemin muuttaminen olisi sikäläisille pienempi juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalipopulistipuolue demarit yleensä ensin taktisesti kieltäytyy euvostoliiton kuppauksista meidän kukkarolta, mutta sitten myöntyvät jopa kehuen saavutettua sopimusta jossa maksamme esimerkiksi 6,5 miljardia etelän vetelille.Tämä ratajuttu on mahdoton toteuttaa jolloin jopa valehteleva toveri Harakkakin uskaltaa uhota.
Ilmoita asiaton viesti
Tämän voisi toteuttaa vaiheittain: ensin siirretään toista raidetta lähemmäs, liikennöidään jonkun siirtymäajan puitteissa ja sitten vasta toinen.
Eikä hätä ole tämän näköinen. Harakan mukaan esim. Hki-Turku tunnin junassa vaatimus kapeammasta raiteesta koskisi vain pätkää Espoo-Salo. Varsin kätevää kun alku ja loppu voitaisiin hoitaa nykyisellä radalla nykyisin kalustoin.
Ilmoita asiaton viesti
Junasta tulisi puolentoista tunnin juna, kun junaa pitää vaihtaa kahdesti matkalla.
Ilmoita asiaton viesti
Mun aikaisempi ehdotus oli että tunnin juna pitää toteuttaa vaiheittain: Vuoteen 2030 mennessä tunnin juna menisi Stadista Espooseen, 2035 sillä pääsisi jo Saloon ja sitten 2040 Turun Kupittaalle josta siirrytään Föliin ja puolen tunnin ajo rautatieasemalle.
Noin ei kustannukset kasautuisi liikaa samoille vuosille.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin kun Ruotsissa siirryttiin oikeanpuoleiseen liikenteeseen, niin siellä oli joku ehdottanut, että tehdään se vaiheittain siten, että aluksi siirtyy vain ammattiliikenne ja sitten vasta myöhemmin muu siirtyy muu liikenne.
Ilmoita asiaton viesti