Rikoslain terävöittäjä

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on valtakunnansyyttäjän haastattelu otsikolla ”Toiviainen terävöittäisi rikoslakia”. Suora lainaus: ”Räsänen siteeraa pamfletissaan Paavalia, joka kutsuu homoseksuaaleja saastaisiksi ja sanoo, että heidät pitäisi tappaa.”

 

Näyttää siltä, että Räsänen on joutumassa vastuuseen erään toisen pyhän kirjan teksteistä. Suomenkielisessä Raamatussa on vain kolme kohtaa, joissa Paavali puhuu tappamisesta eikä missään niistä kehoteta tappamaan ketään, päinvastoin: ”Käskyt älä tee aviorikosta, älä tapa, älä varasta, älä himoitse, samoin kaikki muukin voidaan koota tähän sanaan: rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” (Room. 13:9).

 

Kun Paavali Roomalaiskirjeessä viittaa pitkään paheluetteloon ja toteaa, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ”ovat ansainneet kuoleman” (Room. 1:32), sillä ei tarkoiteta, että kenenkään ihmisen pitäisi panna tuomio täytäntöön. Kuolema tässä yhteydessä tarkoittaa elämää Jumalasta erossa.

 

Räsäsen synniksi ollaan lukemassa sitä, että hän paheksui Suomen kirkon ryhtymistä Pride-tapahtuman sponsoriksi. Kirkon johdon kannattaisi muistaa, että pride-liikkeen vahainen edelläkävijä oli Rooman keisari Nero, joka erosi Statilia Messalinasta ja solmi avioliiton Sporus-nimisen poikaorjan kanssa. Nero puki Sporuksen naiseksi ja järjesti hänen kanssaan vuoden 66 lopulla historian ensimmäisen pride-kulkueen, keisarillisen häämatkan Roomasta Kreikkaan. Nero tunnetaan myös ensimmäisestä massiivisesta kristittyjen vainosta.

 

Ei kai nyt rikoslakia olla terävöittämässä keisari Neron viitoittamaan suuntaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu