Sotatanssia

”Minulta kysytään, miksi Telegram-julkaisuni ovat niin kovasanaisia. Vastaus kuuluu: koska vihaan heitä. He, ukrainalaiset ovat paskiaisia ja pellejä. He toivovat meidän kuolemaamme, Venäjän kuolemaa. Ja niin kauan kuin minä elän, teen kaikkeni, että he katoaisivat maan päältä.” Puhuja on Dmitri Medvedev, Vladimir Putinin uskollinen puudeli, jonka virkaura on romahtanut, mutta joka siitä huolimatta jaksaa tuoda isäntänä ajatukset kaiken maailman ulottuville.

 

Kun Emmanuel Macron, Olaf Scholz ja Mario Draghi vierailivat Kiovassa, Medvedev innostui kutsumaan näitä ”eurooppalaisiksi sammakoiden, maksamakkaran ja spagetin ystäviksi, jotka rakastavat vierailla Kiovassa lupailemassa Ukrainalle EU-jäsenyyttä ja vanhoja haupitseja”. Kun Ukraina ilmoitti haluavansa Yhdysvaltojen kanssa kaksivuotisen taloussopimuksen, Medvedev kysyi, ”kuka on sanonut, että kahden vuoden kuluttua maailmankartalla on enää mitään Ukrainaa”. Venäjän suhteesta Yhdysvaltoihin Medvedev on sitä mieltä, että ”heidän kanssaan ei ole mitään tarvetta neuvotella. Antaa heidän itsensä ryömiä luoksemme anelemaan”.

(HS 23.6.)

 

Olisi kai tällainen mauton uhoaminen viisainta jättää omaan arvoonsa, mutta se on vaikeaa, koska Medvedevillä on Telegrammissa ja Twitterissä miljoonia seuraajia, jotka tanssivat yhteistä tuhoisaa sotatanssia hänen kanssaan.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu