Wittusen epäilyttää
Norjalainen Blastr Green Steel, jonka toimitusjohtja on Hans Fredrik Wittusen, perustettiin keväällä 2021. Yhtiöllä ei ole lainkaan omaa tuotantoa eikä muutakaan. Tilinpäätöksen mukaan sen pääoma vuonna 2021 lopussa oli 430.000 € eli suunnilleen suomalaisen suuren teollisuusyhtiön toimitusjohtajan kuukauden palkka ilman bonuksia. Blastrin pääomistaja on norjalainen sijoitusyhtiö Vanir Green Industries, jonka pääomistaaja on norjalainen Grönt Gras, jonka osuus Blastrtista on 37 %. Vanirin perustaja ja Blastrin hallituksen puheenjohtaja Tore Ivar Slettemoen tunnetaan norjalaisen akkuyhtiön Freyr Batteryn perustajana. Vuonna 2018 Freyr listautui Yhdysvalloissa pörssiin, mikä teki Slettemoen niin satumaisen rikkaaksi, että hänen oli muutettava kalvinistiseen paratiisiin eli veropakolaiseksi Sveitsiin.
Nyt Suomen hallituksen johtavat intellektuellit hehkuttavat vetyyn perustuvan terästuotannon autuaaksi tekeviä ominaisuuksia, joita varmaan onkin, kunhan prosessi joskus saadaan käyntiin. Pienenä kantona kaskessa on raha, jota nykyisen arvion mukaan tarvittaisiin vähintään 4-5 miljardin euron verran. Tässä herää kysymys, miksi Wittusen ja kumppanit eivät ole sijoittamassa tehdastaan Norjaan, jonka pankit ovat pullollaan rahaa. Luulisi, että sikäläiset rahoitustahot ymmärtäisivät näin mainion sijoituksen edut ja kaivelisivat vähän pohjimmaisia setelipaalejaan holveistaan. Sen sijaan he tähyilevät Suomen olemattomia pääomamarkkinoita. Ettei taas vain kävisi niin, että rahaa ei kaupalliselta taholta heru ennen valtion takausta. Koko jutussa on vähän sellainen nigerialaiskirjeen maku.
Olen samaa mieltä. Suomessa on lisäksi sähköpula, kun sitä ”vihreää” sähköä on Norjassa vesivoiman muodossa vientiin asti ja syväsatamia Norjan vuonot pullollaan. Tämä vaikuttaa varsin tyypilliseltä vedätykseltä, kun firmalla ei ole alan osaamista, henkilöitä, rahaa, raaka-ainetta, jne.
Ilmoita asiaton viesti
” …kun firmalla ei ole alan osaamista, henkilöitä, rahaa, raaka-ainetta”
Muuta ei tarvita kuin rahaa ja sitä on Norja ”pullollaan”
Kaiken muun voi oastaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vuodesta 2015 kaikkien vuosien Norjan yhteenlaskettu viennin määrä on hyvin lähellä Suomen tuontia samalta ajalta.Saksa on paljon suurempi viejä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä voi olla myös ajatus tuotannosta EU:n sisällä sekä yhtenä kriteerinä huomioitu Suomen asema teräksen tuottajana, mikä kielii paremmasta raaka-ainesaatavuudesta sekä erilaisista teolliseen infraan liittyvistä tekijöistä. Suomi tuottaa Norjaan verrattuna noin viisinkertaisen määrän terästä.
Ilmoita asiaton viesti
Jännä kun mitään näistä, sinällään ihan pätevistä, argumenteista ei käytetty.
Norjassa tälle ”vihreän siirtymän” hankkeelle ilmeisesti näytettiin punaista valoa ympäristösyistä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/inkoolle-kaavailtu-valtava-terastehdas-oli-tarkoitus-aiemmin-rakentaa-norjaan-paikalliset-tyrmasivat-hankkeen-luonnonsuojeluun-ja-poronhoitoon-vedoten/8605466
ps. kiitos otsikontekijälle, tämä nauratti! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ilmeisesti aika moni norjalainen asuu samanlaisessa rannikkomaisemassa kuin Salonen. Onneksi inkoolaiset ilmeisesti pitävät itseään esikaupunkilaisina.
Ilmoita asiaton viesti
Inkoolaiset asuvat suurinpiirtein samanlaisissa maisemissa, varmaan siksi takavuosina Inkoon edustalle suunniteltu hillitön merituulivoima-alue kaatuikin vastustukseen. Vuosi sitten kun Kemiönsaaren valtuusto kävi Inkoossa, vastasivat kysyttäessä että tuulivoima on lopullisesti haudattu kunnassa
Onkohan kukaan kertonut norjalaisille?
Ilmoita asiaton viesti
Tuulipuistoa ei ole tarkoitus rakentaa Inkoon saaristoon tai maille, lukemalla olisi selvinnyt sekin, että alue on ennen ollut Fortumin hiilivoimalan ja valmis infra, sekä satama – siksi Inkoo eikä Kemiönsaari.
Ilmoita asiaton viesti
Lukemalla olisi selvinnyt sekin, että ”keskeiseksi esteeksi hankkeelle muodostui se, että alueelle olisi pitänyt rakentaa jopa sata uutta tuulivoimalaa tehtaan sähkönsaannin turvaamiseksi.”
Ja:
”Keskustelu kärjistyi väittelyksi tuulivoimaloiden rakentamisesta.”
Tuo torpattiin ympäristösyistä, niin Norjassa kuin tuulivoimalat Inkoossa aikaisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Saamelaiset käytännössä määrää ja ”luonnonsuojelun ja poronhoidon nimissä” kaikki jäihin. Minä olen järkivihreä, ja Karisen yms lintusilppuri vertaukset – jätänpä sanomatta. 😀
Ilmoita asiaton viesti
”Minä olen järkivihreä…”
Olen tavannut massoittain ja turhautumiseen asti kaltaisiasi ”järkivihreitä”, joille luontoarvot eivät loppujen lopuksi merkitse mitään ja joita pääomasijoittajat käyttävät surutta hyödyllisinä idiootteinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole ainakaan minua tavannut ja Puheenvuoron perusteella tuskin olutta tarjoisin jos tavattaisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin tästä ideasta tulee surullisen kuuluisat Sonera -kaupat mieleen. Toivottavasti olen väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, nyt sitten kajahtaa pohjoisesta eikä Saksasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Mikkonen nimeni mainitsee niin täytyy mainita että tuulivoimassa on paljon muutakin epäkohtaa kuin se että se tuhoaa lintuja, lepakoita ja hyönteisiä. Nämähän ovat tulossa siis rannikolle, kansallismaisemaan jota ei tehdä enää lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Karisen nimen kun mainitsee, viherhelvetissä kello kilisee! 😀 Aina tulee paikalle, epätieteellistä paskaansa esittämään.
Ilmoita asiaton viesti
Mikkosen mielipiteiden arvo on suoraan verrannollinen hänen käyttämänsä kielenkäytön tasoon.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sellaisiakin ?
Ilmoita asiaton viesti
Minne se Fortumin hiilivoimala katosi?
Ilmoita asiaton viesti
Etpä voi nykyhallitusta siitä syyttää, Fortumin nyky-entistä toki.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan on, kun kunnanjohtaja Nyman kertoo tienneensä suunnitelmista puoli vuotta.
”Energiantuotannon ei tarvitse olla paikallista, vaan voidaan edistää siellä missä se on tehokasta ja tuoda se tänne Fingridin kautta”, Nyman sanoo.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ideologinen vastustus ja pessimismi on suorastaan söpöä. Toki hanke alkuvaiheessa ja tuskin ongelmitta maaliin, mutta jos menee – hieno homma!
Ilmoita asiaton viesti
En ole nähnyt yhtään kommenttia jossa varsinaisesti tota tehdasta vastustetaan mutta kritiikkiä riittää niin kuin pitääkin. Eniten Suomessa asuvana arveluttaa se että paljonko ”meidän” pitää kaivaa kuvetta. ja millä se sähkö tehdään kun tuulivoima on kaikkea muuta kuin puhdasta. Todellinen viherideologisti nielasee tämänkin koukun kalastajineen kyseenalaistamatta mitään.
https://areena.yle.fi/1-50482461
Ilmoita asiaton viesti
Miksi tuollainen epäily jos tarkoitus on velkarahoittaa – yksityisiltä markkinoilta rahoitus? Ideologiaa se on, vihreys on liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Liian monta jos sanaa riittää nostamaan niskavillat pystyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se teillä ideologian kyllästämillä ja kaiken uuden vastuksen tolloilla on.
Ilmoita asiaton viesti
Jos jos-sanaa ei olisi, niin lehmätkin lentäis…
Vanha suomalainen sanonta.
Jotenkin minulle tulee mieleen tämä hanke:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunny_Car_Center
Pidin sitä aivan pähkähulluna ideana, kun ensi kerran kuulin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo onkin yksi monista hankkeen ympärillä pyörivistä kummallisuuksista. Norjassa on yllin kyllin ”vihreää” energiaa eikä tuulivoimaa tosiaan olisi tarvinnut rakentaa lisää samaan kuntaan kuin missä laitos on.
Minusta tuossa oikeasti puhutaan roskaa, toivottavasti todellinen syy selviää.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuossa ole yhtään mitään kummallista, kyseessä on ”ensimmäiset vie markkinat” ja tuossa on ainakin paikka katsottu huolella, eli ei tarvitse infraa rakentaa – se nimenomaan tekee rakennustyöt nopeammaksi kun ei tarvitse kuin pytingit laittaa pystyyn. Toki pessimisti ei pety, mutta itse en ainakaan voi kun toivoa että menee maaliin. Näitä hankkeita on jo lähes tusina maailmalla, SSAB näytti että onnistuu.
Ilmoita asiaton viesti
SSABlla on asiasta jonkin verran enemmän kokemusta. Usko kilpailevaan hankkeeseen ei ole korkealla.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kilpailija-pohtii-norjalaisten-inkoon-miljardihanketta-ei-terastehdasta-noin-vain-tehda-ellei-ole-pitkaa-osaamista/eccc42a8-8ac0-4622-ab2a-20b8d51129f1
Ilmoita asiaton viesti
On toki koelaitoskin, tekniikka siis todistettu toimivan, harvoin keksijän pulju markkinoita saa, ellei joku Edison, tai Musk osta ja investoi…
Ilmoita asiaton viesti
Koelaitos (2020-) nimenomaan, paino yhdyssanan ensimmäisellä osalla. Ja heillä on kuitenkin vuosisadan mittainen kokemus, t&k resurssit ja rahoitus kunnossa.
Wittusella on pöytälaatikkofirma, ei ainuttakaan työntekijää, taseessa 430.000 euroa käteistä ja pöydällä lupaus, että vuonna 2026 tulee vihreää terästä ulos.
Ja sinä kutsut edellä itseäsi ”järkivihreäksi”. Järki ja realismi kulkevat käsi kädessä. Uskovaiset erikseen.
Ilmoita asiaton viesti
Tajuatko paljon näihin hankkeisiin virtaa rahaa maailmalla, mm. Mercedes Benziltä? Ei ole haihattelua ja ekat vie markkinat.
Ilmoita asiaton viesti
Ööööö just.
Norjalaisten esittämässä vajaassa palapelissä ei ole yhtään uutta palaa. Siis yksinkertaisesti ei mitään, mikä ei olisi kaikkien, saati teräs- ja energiateollisuuden tiedossa. Ne tekevät jatkuvaa tutkimusta, pankit ovat täynnä investoitavaa rahaa ja sitten tulee yksi tyhjä start-up ja kaikki ovat Mercedes-Benziä myöten kontallaan. Siis loppukäyttäjäkin olisi jo lompakko levällään…
Ei nämä hankkeet ole mitään Internet platformeja, joista tulee bittiä ulos avaruuteen, jos sähköä riittää ja kapasiteettia voidaan kasvattaa servereitä pinoamalla.
Järki ja vihreä. Ikävä kyllä näiden ”käsitteiden” yhdistäminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi. Kuten tässäkin hankkeessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ilman norjalaisten investointeja Suomeen, moni homma olis laittanu lappua luukulle…. Poronorjalaiset tämän hankkeen siellä esti.
Ilmoita asiaton viesti
Näinköhän. Hyvä stoori joka tapauksessa.
Jos tämä hanke rahoitetaan 100% yksityisin varoin, vaikka sitten Norjasta ja meidän (veronmaksajien) ei tarvitse vetää yhteenkään takausasiakirjaan nimeä niin a la bonne heure.
Voin jopa mennä Mantalle heiluttamaan Norjan lippua.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tähän tule aika paljon investointeja, autotehtaat onkin ketjussa mainittu, siellä kun kilpa kuka hiilineutraalein – koska säädökset. Loput velkarahalla, kyllä investointipankkirit tietää riskit. Valtio maksaa ulina ja jatkuva pessimistinen asenne mikä täällä palstalla on valtavirtaa on suorastaan naurettavaa, joka-vitun-ikinen merkittävä investointi viime vuosina liittynyt siihen vihreään paholaiseen ja työllisyys ennätyslukemissa.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin minulla on sellainen kutina, että taustani perusteella olen osallistunut muutamaan isoon ja pieneen sijoitushankkeeseen enemmän kuin sinä – molemmin puolin pöytää, joten jotain sen prosessin dynamiikasta olen oppinut. Saatan jotain ymmärtääkin. Toki maailmassa tapahtuu erikoisempiakin asioita, kuten sota naapurissa osoittaa.
Kuitenkaan se, että uliset kovempaa ja heittelet ”vittua” mukaan, kun kyseenalaistetaan hankkeen rahoituspohja, ei tee näkemyksestäsi yhtään uskottavampaa. Sinä päivänä, kun Mercedes-Benz ilmoittaa sijoittavansa tähän hankkeeseen, otan omani alle ja ajan Norjan lippua heiluttaen ympäri Mantaa, bonuksena edelliselle lupaukselleni. Uskon, että voin säästää sen sähkön, sillä tuollaiset investoinnit eivät mene läpi autonvalmistajan hallituksessa tai äkkiä vaihtuu hallitus.
Mutta tuo on varmasti ihan toimiva tapa argumentoida siellä Syvärilän pilviringissä. Niistä kaupoista tiedät varmasti enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
”enemmän kuin sinä…”
Viime vuoden osinkotuotot ennätyksissä, epäilen että sinä kuset vastatuuleen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo riittääkin vastaukseksi. Et edes ymmärrä mistä puhutaan.
Ilmoita asiaton viesti
..ja missä vitun pilviringissä, Espoossa vielä? Muutin sieltä 15v sitten Kataloniaan, kun ei teitä saatanan riemuidiootteja kestä – edes pilvessä. Säkin varmaan jostain neuvostolootasta keskeltä lähiötä huutelet, et kovin menestyjältä vaikuta, mutta hyvä että sijoitukset menneet ainakin vituiksi. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka pitkä matka on Australiasta Singaporeen? Kysymys liittyy sähkön siirtoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti ei liian pitkä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Australia-Asia_Power_Link
Ilmoita asiaton viesti
Kuitenkin LKAB (Luossavaara-Kiirunavaara) rautapelletit rahdataan Narvikin kautta maailmalle. Luulisi tällaisen laitoksen kannattavan parhaiten siellä kun sähkökin (vihreälllä vesivoimalla tuotettu) on paljon Suomen hintoja edullisempaa ja varmempaa.
Ilmoita asiaton viesti
Väitit jo ettei kalliimmalle teräkselle ole kysyntää, joten en lähde tätä selvittämään, kerro jos luulosi oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin Norja olisi vesivoimaa lisäämässä teräksen valmistukseen.
Norjalaiset ovat liikkeellä enemmän kaasubisneksen takia.Uskoisin Saksan puuhailevan oman tuotannon varmistamiseen.IEA raportti uskoo Saksan pääsevän 50% omavaraisuuteen, mutta Norja tähtää ainakin Euroopassa ykkössijaan viennissä.
Ilmoita asiaton viesti
Norja ja Saksan välille ollaan tuoreen uutisen mukaan rakentamassa vetyputkea ensi vuosikymmenellä..
Ilmoita asiaton viesti
Aivan sama sana aamulla tuli mieleen. Nigerialaiskirje. Ei sen sitä tarvitse olla, mutta täsmälleen samat elementit ilmassa ovat.
On tulossa suuret rahat ja poliittisesti kuin taivaan lahjana vihreällä siirtymällä selittäen. Yritykseltä jota käytännössä ei ole olemassakaan. Epärealistisin aikatauluin niin, että päätöksiä suurista panostuksista pitää tehdä ilman mahdollisuutta harkita asiaa tosiasioiden perusteella,
Tälläiset ovat yleensä päättyneet hyvin rumasti, sillä suomalaisilla ei ole ollut kykyjä hallita ison rahan projekteja kylmällä järjellä, kuten Sonera, Caruna ja Fortum ovat osoittaneet.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tässä ole mitään epäselvää. Wittuset ja kumppanit kaivavat kuvettaan ja panevat tehtaan pystyyn. Ei siihen meidän poliitikkoja tarvita. Sotkevat vain enemmän kuin saavat aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Raha ratkaisee. Jos investoijat tulevat rahamassin kanssa, eivätkä pyydä takuita yms. Suomen valtiolta, niin tervetuloa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin avaaja: ”Yhtiöllä ei ole lainkaan omaa tuotantoa …”
Miten voisi olla, jos ovat nyt perustamassa ensimmäistä tehdastaan?
Ilmoita asiaton viesti
Radiossa asiantuntija sanoi (noin 10.30) että Blastr Green Steelin taustalla on jokin amerikkalainen teollisuusjätti – nimi ei jäänyt mieleen- jonka resurssit kyllä riittävät näin suureen hankkeeseen. Tietoa ei löydy helpolla haulla.
Ilmoita asiaton viesti
Blastr on Vanir Green Industries -sijoitusyhtiön tytär. Vanirin perustaja ja pääomistaja on norjalainen monimiljonääri Tore Ivar Slettemoen. Slettemoen on myös suurta akkukennotehdasta Vaasaan kaavailevan Freyr Battery -firman perustaja.
Ilmoita asiaton viesti
Se mainittu amerikkalainen teollisuusjätti on Cargill.
https://www.cargill.com/industrial/metals
Ilmoita asiaton viesti
Lisäksi Norjassa riittäisi ihan oikeaa varmaa sähköä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä ei ole pörssiosakkeen kurssivaihtelusta kyse. Mutta otetaan esimerkit siitä suunnasta kuitenkin.
Eräskin kaveri kokeeksi järjesti japanilaisen toimittajaystävänsä kanssa sikäläiseen lehteen uutisen kahden firman mahdollisesta fuusiosta. Toinen niistä oli kotimainen.
– Ja kas kummaa, kurssihuojuntaa syntyi Helsingissäkin hetkeksi.
*** ****
Entistä suomalaista pörssiyhtiötä, Ameria, osti aikoinaan englantilainen aatelinen. Paljastui sittemmin huijariksi.
Onhan noita onnenonkijoita maailmassa muitakin kuin komissaarit ja politrukit…
Ilmoita asiaton viesti
En usko, että Blastr on pörssissä.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta siinä vaiheessa kun se sinne viedään, Wittusen vetää komean potin. Loppu onkin sitten pitkätukkaisten narutusta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai Wittusen lähde tällaiseen projektiin, jos ei usko siitä hyörtvänsä taloudellisesti?
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan kukaan kertonut, missä teräksen markkinat mahtavat olla, ei ainakaan suomesta löydy kiinnostusta, kun ei löytynyt tähänkään, reaaliprojektiin, jonka neuvonpidot ovat siirtyneet aasiaan. Löytyy fb ja tuubista striimi ” LOFS ”, taattua osaamista kotomaasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Outokummun sekä suom.ruots. SSAB:n Suomen tuotannosta valtaosa menee vientiin. Niin varmasti kaavaillaan myös Inkoon tehtaan kohdalla.
Ilmoita asiaton viesti
Haisee vihreiden ja kepun yhteiseltä hybridioperaatiolta ja vaalistartilta. Jos olisi venäläisten operaatio, olisi hankkeessa tarkoitus rakentaa viidessä vuodessa ensimmäisenä maailmassa puhdasta sähköä tuottava fuusiovoimala. Toistaiseksi ainoa sovellutus on ollut vetypommi, mutta osaamista rakentaa voimala löytyisi kyllä Suomesta ja partnereita maailmalta. Koska suunniteltava projekti on noinkin realistinen, täytyy olla hallituspuolueiden harjoittamaa vaalivaikuttamista.
Ilmoita asiaton viesti
Freyerillä on kassassa jotain 500 miljoonaa josta sulaa reilut 100 miljoonaa per vuosi, kauankohan siinäkään riitää sijoittajilla usko jos positiivista tulosta ei ala tulemaan?
Ilmoita asiaton viesti
Uusi Suomi puolueettomana mediana nosti karuselliin molempien ”puolien” kirjoituksia, eiku 😆 .
Ilmoita asiaton viesti
Tasapuolisuusharha kaiken muun päälle.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tasapuolisuusharha
Ilmoita asiaton viesti
Mistähän W aikoo saada tehtaalleen raaka-ainetta? SSAB:n H-L:nnan ja Raahen tehtaat saivat raaka-ainetta Venäjältä. Eivät enää. SSAB:llä on valtavat resurssit hankkia sitä maailmalta, W:lla ei.
Entä työvoima ja sen kouluttaminen. Kuka laittaa 4-5 mrd € pöydälle näin epävarmaan projektiin?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Lintilä jo ollut innoissaan? Kenen rahoista mahtaa puhua?
Ilmoita asiaton viesti
Jostain uutiskirjoituksesta ko. asian tiimoilta olen lukenut Fortumin kiinnostuneen hankkeesta. Noinkohan veronmaksajat pääsevät taas kerran hankkeelle osallisina maksajina Fortumin kautta. Ympäristötekijöillä ei näytä aina olevan kovinkaan suurta painoarvoa. Riittää veronmaksajien taskuilla käyminen.
Fortumin pitäisi nyt nuolla vuosiksi eteenpäin omia haavojaan, eikä ryhtyä epämääräisiin seikkailuihin mukaan. Tälläkään ei projektilla ei ole osoitettu olevan kannattavuutta, eikä sen paremmin myöskään investoinnin järkevää rahoitusta, jollei sitten mukaan lasketa jälleen kerran Fortumin kautta veronmaksajien rahoittamista.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän nykyinen hallitus halua korostaa ennen vaaleja, kuinka vihreä hier… eiku siirtymä tuo meille työtä ja toimeentuloa.
Ilmoita asiaton viesti
Koska kaikkein keskeisintä tässä projektissa on energian saanti, tämä voi olla poliittisin perustein Fortumia varten tilattu ja ilman realistista ymmärrystä liike-elämästä tehty päätös kuin aiemmatkin sekoilut Carunan ja Fortumin kanssa. Suomalaisilla politiikoilla ei ole vanhan rahan antamaa ymmärrystä siitä mitä sijouttaminen on. Wittusenin Blastr Green Steelistä voi tulla kuollut hevonen näiden miljardivirheiden jatkumoksi. En sano että näin käy, mutta tunnusmerkit on huonot.
Ilmoita asiaton viesti
Konsernilla lienee tähtäimessa myös Norjaan kaavaillut melkein tuplasti Inkoota suuremmat akkubisnekset. Joskus noita jättihankkeita on fiksua hajauttaakin. Kuinkahan paljon Fennovoimalla muuten oli liiketoimintaa ennen voimalalupien saamista? Fennovoiman projekti ei Putinin sodan vuoksi mennyt eteenpäin, mutta ei ole ihan tavatonta, että maailmaan syntyy uusia startup yrityksiä rahoittajien pääomien ja hyvän idean voimin.
Ilmoita asiaton viesti