Ennusteeni vuoden takaa toteutui – ladattavien autojen osuus lähes 40 %

Kirjoitin täällä vuosi sitten, eli 3.12.2020, että ”Henkilöautojen käyttövoimissa on menossa raju murros. Ensi syksynä ladattavien henkilöautojen osuus lähestyy jo 40 prosenttia.” Nyt lokakuussa tuo osuus sitten oli 38 %, eli mainiosti ennusteeni toteutui.

Tässä puhutaan uutena ensirekisteröidyistä henkilöautoista ja niiden käyttövoimien osuuksista.

Bensa-autojen määrän ennustin putoavan 20 %. Elo-marraskuussa 2020 niitä rekisteröitiin 21102 kpl ja tälle vuodelle ennustin 16958 kpl. Nyt marraskuusta ei vielä tiedä, mutta kuukautta aiempi, eli heinä-lokakuu tänä vuonna oli 16566 kpl. Tiputus siis jopa hieman ennustamaani suurempi.

Diesel-autoille ennustin 30 % vuosipudotusta, eli tänä vuonna elo-marraskuussa olisi 3003 kpl. Toteutunut heinä-lokakuussa oli 2914 kpl, eli rahtusen ennustamaani suurempi pudotus.

Kovin moni ei tainnut viime vuonna uskoa ennusteeseeni lähes 40 % osuudesta. Laskin sen puhtaasti niin, että mihin päädytään, jos vuosimuutos 2019 => 2020 jatkuu saman suuruisena tähän vuoteen.

Päätin vuoden takaisen kirjoitukseni seuraavasti: ’Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio kertoo, että ”Autoalan oman ennusteen mukaan [ladattavien autojen osuus] kasvaa ensi vuonna jo lähes neljännekseen rekisteröinneistä.” Lukujen valossa tuo tuntuu turhan varovaiselta. Ja ennen kaikkea, jos lähikuukausina ostaa ei-ladattavan auton, niin onko sillä myöhemmin enää jälleenmyyntiarvoa?’

Nuo samat sanat taitavat sopia tämän uudenkin kirjoituksen päätökseksi. Hyvä, että muutos näin tapahtuu, koska maan alta kaivetun hiilen vapauttaminen ilmakehään pitää aika pian lopettaa.

Edit: Linkki tuohon vanhaan kirjoitukseeni (kiitos kommenttiosion Risto Jääskeläiselle) https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarikouti/ensi-syksyna-ladattavien-autojen-osuus-lahes-40/

+1
Sakari Kouti
Vihreät Espoo
Ehdolla aluevaaleissa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunta
Vihreät Yrittäjät pj, TalousVihreät
Vihreiden puoluehallitus vj.
HSL:n tarkastusltk, Espoonl. srk-neuvosto
Veneilyopas, partiojohtaja, res. yliluutnantti, dipl.ins., senior-konsultti (ICT)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu