Valtio vaihtaa tavallisen autosi sähköautoon

Myöhemmin tässä kuussa on hallituksen kehysriihi ja tunnen sinne osallistuvia. Siellä on tarkoitus päättää fossiilittoman liikenteen tiekartan salaisen lisäosan mukaisesta ohjelmasta, jossa valtio alkaa vaihtaa tavallisia autoja sähköautoiksi.
Viimeisen neljän kuukauden (marras-helmikuu) aikana ladattavien henkilöautojen osuus uutena ensirekisteröidyistä oli kyllä jo 25 %. Se ei kuitenkaan riitä vaihtamaan tarpeeksi nopeasti Suomen nykyistä miljoonien autojen kantaa.
Ohjelma alkaa pyöriä vuodenvaihteessa ja ilmeisesti vuodet 2022-2024 menevät niin, että halukkaat ilmoittautuvat vaihto-ohjelmaan mukaan. Eräs suunnitelma on tuoda Kiinasta suuria määriä edullisia ja meille ennestään tuntemattomampia merkkejä, kuten kuvan Bydiä. Tesla Roadster tuskin pääsee listalle.
Sitten alustavasti vuodesta 2025 alkaen mennään pakkovaihdoilla, vähän niinkuin sota-aikanakin valtio ottaa autot haltuunsa. Perustuslakivaliokunnan kanssa on jo valmiksi tunnusteltu asialle hyväksyntä.
Valtiolle vaihdossa tulevat tavalliset autot vietäneen Afrikkaan. Suomessa on kuitenkin kautta maan sähköä ja latausmahdollisuuksia, mutta Afrikassa paljon harvemmassa.
+1
Sakari Kouti
Vihreät Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Vihreät Yrittäjät pj, TalousVihreät hall.
Espoonlahden Vihreät vara-pj
Partiojohtaja, reservin yliluutnantti
Diplomi-insinööri, Senior-konsultti (ICT)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu