Jos vihervasemmiston puolijumala kertoo maahanmuuton polkevan palkkoja, uskotaanko se silloin?

Kun Riikka Purra kertoi muutama päivä sitten postilakon johtuvan pitkälti maahanmuutosta, se aiheuttu valtavan someraivon vihervasemmistossa. Purra perustelee kantansa näin:

”Suuri osa postinjakajista, etenkin pääkaupunkiseudulla, on maahanmuuttajia. Kun työehdot shopataan heikompiin, yhä suurempi osa jakajista on maahanmuuttajia, koska suomalaisilla – ja aiemmin saapuneilla maahanmuuttajilla – on yhä vähemmän kannustimia tehdä halpuutettua työtä”

Moni tuore maahanmuuttaja tarvitseen esim. oleskeluvan, joten heillä on kannustin ottaa työtä vastaan mihin hintaan tahansa. Vastaavasti, jo Suomen kansailaisuuden saaneella maahanmuuttajalla ei ole yhtä kovaa painetta työllistyä. Jos tuoreet maahanmuutajat syrjäyttävät täällä jo pidemmästi olleet ja kantaväestön edustajat, se tulee lopulta yhteiskunnalle kalliiksi, siksi maahanmuutton merkitystä kannattaa korostaa postilakossakin.  Miksi tätä asiaa on niin mahdottoman vaikea ymmärtää? Koska viestintuoja on persu, jolloin se muuttuu natsirasismiksi? Entä jos sen, että maahanmuutto polkee palkkoja kertoo vihervasemmiston puolijumalaksi nostama Saku Timonen? kokeillaampa

Timonen siis komentoi aikoinaan Jyrki Kataisen ja Kari Rajamäen rajua yhteenottoa eduskunnassa.

”Kansanedustaja ja entinen sisäministeri Kari Rajamäki(sd) sanoi, että kaksien työmarkkinoiden luominen on Kokoomukselta tietoinen poliittinen valinta. Hallitus haluaa poistaa työlupien saatavuusharkinnan ja samalla työehtojen valvonta ontuu. Tämä luo ja on jo luonut suoranaista orjatyötä, koska valvontaviranomaisten resursseja ajetaan alas tuottavuusohjelman nimissä”

Näistä puheista siis Katainen raivostui totaallisesti ja alkoi huutamaan Rajamäelle, mutta ei edes pyrkinyt kumoamaan Rajamäen väitteitä.
Eipä ole vastaavia ulostuloja tämän jälkeen kuultu muilta vasemmistopoliitikoilta. Syytä olisi ollut, sillä aina kun puhutaan halpatyövoimasta kokoomuslaiset sanovat: ”Suomessa täytyy sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia” Olen usein ihmetellyt miksei kukaan kysy heiltä ”Miksi te sitten vastuttatte useita niistä toimenpiteistä, joilla ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaukseen voitaisiin puuttua?”

Lisäksi ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaus on varsin yleistä Suomessa, kuten Usarissa on usein tuotu esiin. Miksei vasemmisto nosta näitä asioita esiin? Eikö sitä enää kiinnosta työväestön asiat? Asia näyttää pikemminkin päinvastaiselta, sillä kun Hesari uutisoi näyttävästi nepalilaisissa ravintoloissa rehottavasti työntekijöiden aloitti Jouni Snellman siitä hirveän ulinan blogissaan. Aiheesta ei olisi kuulemma saanut uutisoida, koska se leimaa kaikki nepalilaiset ravintolat.

Koska vasemmistolaiset(kaan) eivät osaa esittää kokoomuslaisille oikeita kysymyksiä, olen itse yrittänyt tehdä sitä. Ainakin Ben Zyskowichin hymy näyttää hyytyvän kysymyksestäni, eikä Petteri Orpokaan näytä olevan juttutuulella asian suhteen. Tiedän syynkin miksi kokoomus vastustaa noita toimenpiteitä, se kuulemma jäykistää työmarkkinoita ja vaikeutta yritysten toimintaa. Ongelma on siinä, etteivät kokoomuslaiset myönnä, ettei heitä kiinnosta ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaus, vaan yristysten edut kiinnostavat huomattavasti enemmän. Jos asia myönnettäisiin ihan suoraan, niin suomalaisista työmarkkinoista saataisiin paljon järkevämpi ja rakentavampi keskustelua aikaan.

EDIT: On todella inhottavaa, että kun köyhät persut ja vassarit tappelevat keskenään, kun kokoomus herrat nauravat matkalla pankkiin, mutta minkäs teet kun jotkut eivät malta olla hössöttämästä rasismista missään asiassa. Edes silloin kun Suomi saavuttaa historiallisen EM-kisapaikan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu