Miksi vasemmisto mussuttaa kun persut ajavat työväestön asiaa?

Perussuomalaiset haluavat rajoittaa työperäistä maahanmuuttoa, joka on selvästi suomalaisen duunarin etu(koko yhteiskunnan edun lisäksi), koska sillä se polkee palkkoja ja vie osittain kantaväestön työpaikkoja. Ensimmäiseksi mieleeni tulee Petteri Ritalan blogi, jossa vasemmistolaiset mussuttuvivat persujen Riikka Purralle kun hän oli keskustelemassa A-Talkissa työperäisestä maahanmuutosta. Jotta en kirjoittaisi pelkästään Uuden Suomen keskusteluista, niin otan ensimmäisen esimerkin Li Anderssonin avautumisen Halla-ahon esiintymisestä eduskunnan kyselytunnilla.

Andersson väittää Halla-ahon syyttävän maahanmuuttajia postin työntekijöiden pienistä palkoista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikaansa, vaan Halla-ahon mukaan holtiton maahanmuuttopolitiikka on syynä siihen, että posti(kin) pystyy kyykyttämään työntekijöitään alentamalla palkkoja, sillä tilalle saadaan koska tahansa halvempia työntekijöitä. Andersson pitää Halla-ahon puheita vain halpoina irtopisteiden kalasteluina. Tämä ei pidä missään tapauksessa paikkaan, sillä jos kadunmieheltä kysyy mielipidetään maahanmuuttoon hän vastaa suunnilleen näin.
”Kyllä tänne töihin saa tulla kuka tahansa, mutta ei elämään meidän sosiaaliturvallamme”

Halla-aho on itsekkin todennut, että valitettavasti jopa moni nk.maahanmuuttokriitikkokaan ymmärrä, että myös työperäiseen maahanmuuttoon liittyy ongelmia. Andersson itse yrittää kerätä irtopisteitä hyvesignaloinnillaan syyttäessään persuja maahanmuuttajavastaisiksi.

Ja sitten siihen petterin blogiin. Ei Purraa ollenkaan sattumalta istutettu PAM:in edustajan vierelle, sillä olivathan he monesta asiasta samaa mieltä. PAM:in edustaja kertoi esim, että maahanmuuttaja siivoojat  tienaavat pk-seudulla heidän tilastojen mukaan 10 prosenttia vähemmän kuin suomalaiset. Lisäksi siivousalalla palkat ovat pienempiä kuin muualla Suomessa. Purra ja persut ovat pitkään jo yrittäneet kertoa, että maahanmuutto polkee kantaväestön palkkoja, mutta petterit tuntuvat pitävän kaikkea mitä persut sanovat maahanmuutosta jonain vihanlietsontana tai salaliittoteorioina. Ehkäpä ammattiliiton edustajalla olisi heihin enemmän uskottavuutta?

Vasemmistolaiset  esittävät usein ratkaisuksi maahanmuuton aihettamille ongelmille työmarkkinoille pelkästään laisäädännön muutoksia ja valvonnan lisäämistä. Se on kuitenkin vain sairauden oireuden hoitamista, mutta itse sairaus on holtiton maahanmuuttopolitiikka, koska maahanmuuttajat tulevat usein matalamman elitason maista ja siksi suostuvat työskentelemään halvemmalla, lisäksi maahanmuutajilla on usein huono kielitaito, siksi eivät tunne suomalaista lainsäädäntöä, eivät osaa kunnolla pitää puoliaan työnantajaa vastaan. Tämän ongelman toi myös PAM:in edustaja esille A-talkissa.

Jos maahanmuuttaja suostuu työskentelemään halvemmalla työnantaja kyllä löytää keinot työehtojen kiertämiseen. Palkka voidaan vaikka maksaa tilille täysin TESSIEN mukaan, mutta palkkapäivänä työntekiän ei tarvitse kuin kävellä pankkiautomaatille ja nostaa osa palkastaan takaisin työnantajalle. Maahanmuuttaja voidaan myös pakottaa yrittäjäksi yrittäjälle, ja kun yrittäjillä ei ole mitään alipalkkaa, niin näinkin voidaan kiertää alipalkkaussäädöksiä. Ammattiliitot taas kertovat, että kun hoiva-alalla työehtosopimuksiin saadaan jotain parannuksia, niin hoivajätit keksivät, jonkin uuden keinon kiertää työehtosopimuksia.

Vasemmistolaiset esittävät usein, että persujen kriittinen suhtautuminen työperäiseenkin maahanmuuttoon johtuu muukalaisvihamielisyydestä. Eli tässäkin asiassa nostetaan rasistikortti esiin, vaikka persut ovat ajamassa duunarin etua! Jos työperäisen maahanmuuton halaua yhdistää rasismiin, niin kannattaa katse suunnata kokoomuksen harjoittamaan maahanmuuttopolitikkaan. Kokoomus siis haluaa avata täysin rajat työperäiselle maahanmuutolle ja samaan aikaan se vastustaa toimenpiteitä, joilla ulkomaalaisen työvoimaan riistoon voitaisiin puuttua. Tästä olen kirjoittanut ihan erillisen blogin, joten en lähde asiaa tässä erikseen avaamaan.  Kokoomus siis on luomassa omalla poliitiikallaan yhteiskunnan, jossa maahanmuuttajia kohdellaan eriarvoisesti kantaväestöön nähden. On käsittämätöntä, miten vähän vasemmisto on puuttuu tälläiseen kokoomuksen harjoittamaan politiikkaan. Siitä on pitkä aika kun demareiden Kari Rajamäki saarnasi Jyrki Kataiselle tästä aiheesta eduskunnassa ja sai Kataisen menettämään malttinsa täysin.

Kun edellisissä eduskuntavaaleissa puhuttiin halpatyövoimasta, niin kokoomuslaiset jeesustelivat, että Suomessa pitää sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia. Ihmettelen mikseivät mikseivät poliittiset vastustajat tai toimittajat ymmärtäneet kysyä, miksi te sitten vastustatte niitä toimenpiteitä, joilla ulkomaalaisen työvoiman riistoon voitaisiin puuttua? Kun itse kysyin aiheesta Ben Zyskowiczilta hännen hymynsä näytti hyytyvän kummasti.

On outoa etteivät vassemmistolaiset voi vetää yhtä köyttä persujen kanssa työperäisen maahanmuuton kohdalla. Vai onko niin, että ulkomaalaisten oikeudet kiinnostavat vasemmistoa paljon enemmän kuin suomalaisten? Eihän hoitajamitoitukseen lopulta rahat kuulemma riittäneetkään, mutta kehitysapuun oli varaa laittaa 70 miljoonaa lisää. Vai onko kaikki mitä persut sanovat jotain vihanlietsontaa tai rasismia? Jos persu sanoo hyvää huomenta, onkohan tämäkin Aderssonejen ja ritaloiden mielestä jotain vihanlietsontaa? Sillä onhan selvää, että persu tarkoittaa tällöin ainoastaan valkoisia heteromiehiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu