Ajaako autoilijoiden mukavuudenhalu muiden edelle?

Ajaako autoilijan mukavuudenhalu muiden edelle?

Kovin usein on maailman pelastajien suusta kuultu kysyttävän, onko maalaisten hupiajelut ilmaston pelastamista tärkeämpää. Tämä lause on todella absurdi ja kääntyi heti itseään vastaan.

Nyt kun kansalle 1970-luvun hengen mukaisesti tarjoillaan energiansäästövinkkejä, huoneistojen lämpötiloja lasketaan ja suihkussa käyntiä rajoitetaan, nousee väkisinkin mieleeni kysymys: ”Tämäkö on hinta siitä, että vauraampi väestö saa ajella sähköautolla töihin tai huristella patteripotkulaudalla ympäri kaupunkia?”

Kansa saa siis palella ja haista kotonaan, kunhan ne, joilla on ollut varaa ostaa sähköauto, saavat vapaasti ladata autojaan rajoituksetta. Vieläpä valtion tukemana, kunhan maailma pelastuu.

Suomessakin nopeasti yleistyneet sähköpotkulaudat kuljettavat ihmisiä nopeasti ja kätevästi ympäri kaupunkia. Siis niitä samoja matkoja, joita ennen taitettiin jalan tai polkupyörällä. Nuoriso veltostuu entisestään, tapaturmariskiä lainkaan unohtamatta. Minun nuoruudessa sähköavusteisesti kulki vain invalidit. Sen mielelläni heille suon, terveet ihmiset joutaa kyllä kävelemään.

Sähköautojen määrä on Suomessa vielä onneksi melko vähäinen. Suomessa sähköautojen latausinfra ei ole vielä riittävä, jos leikitään ajatuksella, että enemmistö autoista kulkisi sähköllä. Myös Suomen energiaomavaraisuus on heikko, etenkin kun yltiöoptimistisella ympäristöpolitiikalla on heikennetty omavaraisuusastetta mm. kieltämällä turpeen energiakäyttö.

Hallituksella olisi siis ratkaisun avaimet käsillä, mutta se ei sovi, sillä silloin pitäisi myöntää että metsään on menty! Päätöksenteossa Marinin hallitus onkin mennyt usein metsään, muuten nämä vihervouhottajat eivät ole tainneet keskuspuistoa villimmässä luonnossa käydä.

Pitkä ja kylmä talvi on pian taas edessä. Sähkön hinta on ennätyslukemissa ja kotitalouksien sähkölaskut moninkertaistuneet. Nähtäväksi jää, miten hallitus aikoo kansan tästä uppoavasta laivasta pelastaa. Yhtenä keinona ministeri Saarikko vaalikikkana väläytteli ylimääräistä lapsilisää. Siis myös niille hyväosaisille, jotka ovat energia-avustuksella muuntaneet kotinsa lämmitysmuodon ja taittavat matkansa sähköllä kulkevalla ökyautollaan. Vastaavasti polttoaineiden verotusta ei voitu keventää, koska verohelpotus olisi kohdistunut hyvätuloisiin.

Saku Sorsa, PS.
Kotka

Saku Sorsa
Perussuomalaiset Kotka

Olen kansalaisrealisti, joka kykenee ajattelemaan asiota yli ideologioiden. Aktiivi merenkulkija joka liikkuu polttomoottorilla, syö lihaa ja lämmittää taloa puilla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu