Europarlamentti on entistä vahvemmin oikealla!

Eu:n parlamentin entistä vahvempi ”oikeistolaisuus” tuo toivottavasti mukanaan paljon selkeästi mitattavia hyötyjä ja rakenteellisia uudistuksia. Sillä parlamentti on jatkossa selkeämmin keskustaoikeistolainen.

Sen lisäksi myös vahvaa nousua teki myös konservatiivipuolueet. Konservatiivit ja keskustaoikeisto varmasti löytävät yhteistyön keskenään ja siitä voi syntyä rakenteellisia uudistuksia, jotka aidosti vievät Eurooppaa talousajattelunäkökulmalla eteenpäin. Ainakin toivon näin.

Villikorttina tulee olemaan tämä niin sanottu ”laitaoikeisto”, millaista yhteistyötä he pystyvät rakentamaan, vai rakentavatko lainkaan? Sillä laitaoikeistoa voidaan pitää yhtenä vaalien voittajista, miten he voittonsa lunastavat on suuri kysymys?

Selkeästi vaalien häviäjinä voidaan esittää vihervasemmisto ja laitavasemmisto, jotka jäävät vielä selkeämmin ”räksyttäjän” rooliin. Tästä seuraa mielenosoituksia, populistista vaikuttamista ja kaikkea näiden väliltä.

 

Mitä hyvää tästä vaalituloksesta on?

 

Taloudellinen vakaus ja kasvu:

Oikeistolaiset puolueet pääsääntöisesti korostavat talouskasvua ja yritysten toimintaympäristön kehittämistä. Lisäksi näen, että sääntelyn purkaminen, verotuksen keventäminen ja yrittäjyyden tukeminen on sellaisia asioita, joita tämä kokoonpano todennäköisesti tulee edistämään. Unohtamatta sitä, että näillä toimilla parannetaan työllisyyttä ja ihmisten toimeentuloa.

 

Kilpailukyky ja markkinatalous:

 

Oikealle ”kallellaan” oleva parlamentti todennäköisesti tukee politiikkaa, joka edistää vapaakauppaa, valinnanvapautta, talouden tehokkuutta ja markkinataloutta. Globaalissa kilpailussa näillä on merkittävä rooli.

 

Sääntelyn yksinkertaistaminen:

 

Oikeistolaiset puolueet yleisesti painottavat byrokratian vähentämistä ja sääntelyn yksinkertaistamista, mikä todennäköisesti helpottaa yritysten toimintaa ja vähentää hallinnollisia kustannuksia. Pitkällä aikavälillä tämän kaltaisella toiminnalla voi olla myös vaikutusta jäsenvaltioiden julkisen sektorin kokoon ja tehokkuuteen.

 

“Fiskaalinen” kurinalaisuus:

 

Oikeistolainen ajatus tukee tiukempaa budjettikuria ja vastuullista julkisen talouden hoitoa, minkä pitäisi auttaa vähentämään velkaantumista ja turvaamaan taloudellista vakautta. Vanha sanonta: rajat on rakkautta.

 

Painotus turvallisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaan:

 

Oikeistolaiset puolueet yleisesti korostavat tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja vahvempaa turvallisuuspolitiikkaa, mikä lisää kansalaisten turvallisuudentunnetta ja vakautta EU:n alueella. Iso kysymys mielestäni tulee olemaan laadukkaan maahanmuuton saaminen.

 

Reformin ja uudistusten mahdollisuus:

 

Oikeistolainen enemmistö todennäköisesti mahdollistaa sellaisia uudistuksia, jotka ovat aiemmin kohdanneet ”hurjaa” vastustusta. Esimerkkinä tulee mieleen seuraavat asiat joihin voimme odottaa muutosta: työmarkkinat, sosiaaliturvakeskustelu ja julkisten palveluiden laajuus sekä painopisteet.

 

Joka tapauksessa uskallan ennustaa, että tämän tulevan parlamenttikauden aikana tulemme näkemään kaikkien aikojen mediamylläkän. Siskot & veljet vasemmalla tulevat tekemään populistista, kahtia repivää ja osittain valheellista vaikuttamista. Uskokaa tai älkää, kaikki keinot tulevat olemaan käytössä.

Näin loppuun haluan sanoa, että itselläni on kova usko paremmasta tulevaisuudesta. EU tarvitsee rakenteellisia uudistuksia ja talouskasvua – ei säädöksiä ja tasapäistämistä. Siksi uskon, että nyt Eurooppa on menossa kohti parempaa huomista. Sen nämä tulokset kertovat minulle. 

Tämä kirjoitus on täysin oma mielipiteeni ja tulkintani vaalituloksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista.

Jos vaalitulokset EU-tasolla kiinnostavat niin katso tuloksia täältä.

Kotimaan tuloksia voit tarkastella täällä.

sami Elmeranta
Kokoomus Kaarina

Tolkullinen tyyppi. Pienyrittäjyyden puolesta puhuja, digimarkkinoinnin asiantuntija ja politiikkaa harrastava keskivartalolihava heteromies. Kaarinan kaupungihallituksen jäsen.

#byrokratianpurkutalkoot #yrittäjyys #kokoomus #tolkku #kaarina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu