Mitä on vasemmistolaisuus ja miten vasemmistolaisuus näkyy nykypäivänä – Sami Elmeranta

Vasemmistolainen politiikka kattaa paperilla laajan kirjon ideologioita, jotka korostavat yhteiskunnallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Siis paperilla, mutta käytännössä ei.

Vaikka vasemmistolainen politiikka voi vaihdella eri maissa ja konteksteissa, siinä on usein yhteisiä teemoja ja arvoja. Ohjaavina tekijöinä valtiokeskeisyyden lisääminen, tasapäistäminen ja valinnanvapauden vähentäminen. Unohtamatta ”yritysvihaa”, joka ilmenee usein puheena yritysten vastuun ja verotustarpeen lisäämisen puolesta.

Alla 6 väitettyä vasemmistolaisuuden kulmakiveä – itse rohkenen olla hieman eri mieltä.

  1. Sosiaalinen tasa-arvo: Vasemmistolainen politiikka pyrkii usein vähentämään taloudellisia ja sosiaalisia eroja yhteiskunnassa. Se korostaa tarvetta tulojen tasa-arvoon ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Näin paperilla, mutta todellisuudessa keinovalikoima on sama vanha, eli verotetaan lisää keski- ja hyvätuloisia.
  2. Työntekijöiden oikeudet: Vasemmistolaiset usein painottavat työntekijöiden oikeuksien parantamista. Tämä voi sisältää ammattiliittojen tukemista, työaikalainsäädännön parantamista ja minimipalkan nostamista. Todellisuudessa kyse on kontrolloinnin tarpeesta ja halusta ”omistaa” ihminen. Halusta tasapäistää ihmiset.
  3. Julkiset palvelut: Vasemmistolainen politiikka puolustaa  julkisten palveluiden, kuten terveydenhuollon, koulutuksen ja sosiaaliturvan, tarjoamista kaikille kansalaisille. Tämä tarkoittaa usein myös vastustusta yksityistämiselle. Tavoitteet ja tausta-ajatukset ovat kauniita, mutta kaikella tällä pyritään oikeasti kasvattamaan ihmisten valtiokeskeisyyttä ja riippuvuutta valtioon. Julkisen sektorin haltuun halutaan palveluita, jotka eivät julkiselle sektorille kuulu.
  4. Ympäristönsuojelu: Monet vasemmistolaiset painottavat ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä. Jälleen kerran välittämättä kustannuksista ja mahdollisista haitoista ihmiskunnalle.
  5. Monimuotoisuus ja tasa-arvo: Vasemmistolainen politiikka korostaa usein monimuotoisuutta ja tasa-arvoa kaikilla yhteiskunnan tasoilla, kuten sukupuolen, rodun, uskonnon ja seksuaalisen suuntautumisen osalta. Tosin kaventamalla muita mielipiteitä ja usein kiistämällä faktat pseudotutkimuksiin vedoten. Erimieliset lynkataan joukolla.
  6. Progressiivinen verotus: Vasemmistolaiset ehdotukset voivat sisältää progressiivisen verotuksen, jossa korkeammat tulot verotetaan suhteessa enemmän kuin matalammat tulot. Ahkeruudesta ei haluta palkita, jotta ihminen ei vaurustuisi. Rikastuminen ei ole sallittua muuta kuin voittamalla lotossa.

On tärkeää huomata, että vaikka nämä väittämät kuvaavat yleisiä trendejä vasemmistopolitiikassa, on olemassa lisäksi erilaisia vasemmistolaisia ideologioita, kuten sosialismi, demokraattinen sosialismi, vasemmistoliberalismi ja kommunismi, joilla voi olla erilaisia painopisteitä ja strategioita. Näistä edellä mainituista muutama on verrattavissa ääriajatteluun, ja olen havainnut näiden nostavan päätään täällä kylmässä Pohjolassa.

Pysykää vahvana veljet & siskot oikealla sekä keskellä. 

sami Elmeranta
Kokoomus Kaarina

Tolkullinen tyyppi. Pienyrittäjyyden puolesta puhuja, digimarkkinoinnin asiantuntija ja politiikkaa harrastava keskivartalolihava heteromies. Kaarinan kaupungihallituksen jäsen.

#byrokratianpurkutalkoot #yrittäjyys #kokoomus #tolkku #kaarina

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu