Ravintola-alan elvyttäminen edellyttää kaupan ja ravintolan välisen hintakuilun poistamista sekä arvonlisämuutosta

Koronaepidemia aiheutti ravintola-alalle täyskatastrofin. Jälkiä aletaan setviä epidemian hellittäessä. Keinoja ravintola-alan menetyksien paikkaamiseen sekä työllisyyden saamiseen epidemiaa edeltävälle tasolle tulee pohtia jo nyt. Anniskeluravintoloita on jo pidemmän aikaa rasittanut se tosiasia, että asiakkaat saavat juomansa aivan liian halvalla kaupasta verraten ravintoloihin. Onkin tullut aika tiputtaa ravintoloissa tarjottavien alkoholijuomien verotusta sekä muita hintoihin vaikuttavia tekijöitä niin, että ravintolat olisivat kilpailukykyisiä kauppoihin verrattuna. Se olisi iso työllistävä tekijä. Mitä enemmän ravintolassa asiakkaita sitä enemmän tarvitaan henkilökuntaa. Nykyisellään tilanne on anniskeluravintoloiden osalta mennyt kiistatta siihen, että porukat istuu kotona ”kaljasalkkuineen” ja kyttää kelloa koska voisi mennä ravintolaan eli 24 tai 01 aikoihin. Kuilun poistamisella päästäisiin lähemmäksi 90-luvun ideaalia tilannetta jolloin ravintoloihin mentiin jo 21 aikaan nykyisen puolenyön sijaan. Työllistävä vaikutus olisi kiistaton.

Ruokaa tarjoilevien ravintoloiden osalta pitäisi määräajallisesti siirtyä arvonlisäveron huojennukseen ruokien osalta jolla kompensoitaisiin epidemian aiheuttamia menetyksiä. Tulisi myös pohtia sitä voitaisiinko ruokakauppoja vastavuoroisesti jollakin tapaa verottaa määräajallisesti enemmän kun vaikuttaa siltä, että ne ovat saaneet lisätuloja epidemian johdosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu