Vastaus siihen, miksi Suomi ei tarvitse 100 000 maahanmuuttajaa?

Suomessa oli maaliskuun alussa 321 000 työtöntä. Avoimia työpaikkoja oli samaan aikaan 160 000.

Hallituspuolueet, jopa keskusta, kuten oppositiopuolue Kokoomus vaativat jatkuvasti kuitenkin lisää maahanmuuttajia. Samaa selittävät tv-ruutuun pyydetyt ”tutkijat”. Jokainen voisi rehellisesti kysyä näiltä maan nuorilta hallitsijoilta, oppositiopoliitikoilta tai tutkimuskammiossa elämänsä viettäneiltä tutkijoilta, että ovatko he ikinä itse työllistäneet ketään? Tai milloin viimeksi he ovat laittaneet itse työpaikan auki ja katsoneet montako hakijaa siihen on?

Eipä taida Marineille, Saarikoilla, Kurvisilla, Ohisaloilla saati Häkkäsillä sitä kokemusta olla. Olen jutellut useiden pääkaupunkiseudulla olevien korkeasti koulutettujen tuttujen kanssa ja he kertovat, ettei ”erityisosaamisellakaan” ole työtä tarjolla. Tosiasia on, että yhteen työpaikkaan voi Suomessa olla 100-200 hakijaa. Missä on siis työvoimapula?

Ja vielä maahanmuuton tarpeesta. Me kaikki olemme enemmän tai vähemmän siirtyneet etätöihin. Ja hyvä niin. Miksi nämä huippuosaajat eivät voisi tehdä töitään kotoaan käsin Afrikasta? Vaikuttaa siltä, että taitaakin olla enemmän kyse kaksien työmarkkinoiden luomisesta.

Kyse on poliittisesta mantrasta. Halutaan olla trendikkäitä ja vaatia maahanmuuttoa, jopa turvapaikanhakijoita. Työvoimapula on peitetarina. Todellisuudessa Suomessa on vakava kohtaanto-ongelma.

Keinotekoisesti valtion asumis- ja kehittämisrahasto ARA:n kautta rakennetaan isoilla valtion tuilla kerrostaloja pääkaupunkiseudulle. Sen jälkeen maksetaan käytännössä gryndereille asumistukia vuosittain pian 2 miljardia euroa, ja etupäässä pääkaupunkiseudulle.

Maakunnissa on todellisuudessa työvoimapula, mutta Timo Aron kaltaiset vihreän puolueen jäsenkirjan omaavat ”tutkijat” käyvät puhumassa muunneltua totuutta maakuntien väestökadosta ja kaupungistumisen ihanuudesta. Ja kokoomuksen ja keskustan broileripolitiikot syövät kädestä.

Opiskelupaikkojen keinotekoisella keskittämisellä suuriin kaupunkeihin vauhditetaan keinotekoista asuntotarvetta ja luodaan valtion rahalla ”pakkomuuttoa” kaupunkeihin.

Maakunnissa on työhaluista väkeä. Valtion ja kuntien työpaikkojen ja rahojen pako isoihin kaupunkeihin on se todellinen ongelma. Ja kyllä maakuntien yritykset osaavat rekrytä maailmalta itse suorittavan työn tekijät, siihen ei poliitikkojen selittelyjä tarvita. ”Tutkija” Timo Aro sekä hallitus- ja opposiittiopoliitikot: ”ottakaa pää pensaasta ja alkakaa itse rekrytoimaan väkeä. Hakijoita töihin kyllä on, mutta työpaikkoja ja tulevaisuuden näkymää pitää luoda muualle kuin ylikalliseen Helsingin seutuun”.

Suomessa on työmarkkinoilla kohtaanto-ongelma, joka johtuu ”helsingistymisestä”.

Sami Kilpeläinen, valtiotieteiden maisteri, agronomi ja hankintajohtaja

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu