Yöelämän rajoituksista

Nyt käydään taas keskustelua ravintoloiden aukiolojen ja anniskeluaikojen rajoituksista. Se koskee tässä vaihessa erityisesti öisin auki olevia paikkoja. Ja mahdollisesti rajoituksia vielä tiukennetaan. Tämä on aiheuttanut porua ravintola-alalla.

Sellaisten ruokaravintoloiden, joissa ruokailu tapahtuu pöydissä ja joissa ei jonoteta apetta tiskiltä, on tilanne aivan eri kuin tyypillisissä anniskelupaikoissa.

Baarissa ja yökerhoissa ollaan sisätiloissa, varsin tiiviisti.

Anniskelubisneksen ytimessä on myydä ihmisille juovuttavaa juomaa. Enempi myynti kasvattaa voittoa. Myynnin rajoittaminen vähentää voittoa.

Tiedämme, että juopuminen heikentää omaa kontrollia. Fyysisen etäisyyden pitäminen muihin unohtuu.

Tiedämme myös, että jano kasvaa juodessa.

Edellisessä yhtälössä on bisneksen koronavirukseen liiittyvä ongelma, ihan sisäänrakennettuna.

Anniskelupaikkojen omavalvontaa lupaillaan kovasti, mutta se näyttää yleisesti olevan aika kepeissä kantimissa.

samimollgren

Helsinkiläinen, näköjään jo keski-ikäinen, tilanteen mukaan konservatiivinen tai liberaali homo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu