Mitä en kaipaa

Joka kerta, kun kuulen lentokoneen lentävän talon yli, tunnen sykähdyttävää iloa. On niin paljon mukavampaa istua perheen kanssa kotona kuin yksin lentokoneessa. Lentomatkustaminen on viimeinen asia, jota kaipaan takaisin koronakriisin väistyessä. Pahoin pelkään, että se on kuitenkin niitä ensimmäisiä eteen tulevia velvollisuuksia.

En ole kaivannut toimistoakaan enkä autoilua Kehä kolmosella. Tosin harmittaa maksaa kahden auton kustannuksia pihalla seisottamisesta, mutta rahaa se vain on eikä sitäkään niin hirveästi kaipaa. Mihin sitä edes nyt käyttäisi? Kunhan jääkaappiin saa hankittua ruokaa.

Syksyllä sain elää pääministerin unelmaa todeksi. Johtaja itse taisi tehdä pyöreitä päiviä ja umpinaisia viikkoja, kun minä nautiskelin nelipäiväisestä työviikosta. Nyt ymmärrän sitäkin unelmaa paremmin, enkä jäänyt kaipaamaan viidettä päivää enkä sen palkkaakaan. Verottajakin tulee mukavasti vastaan pitkän viikonlopun viettäjää.

Kauluspaitaa en kaipaa, en puvuntakkia enkä edes farkkuja. Kun on työkseen ihmisten kanssa tekemisissä, tekee hyvää pitää etäisyyttä ja ajaa partaa vähän harvemmin. Valtuuston ja lautakuntien kokoukset sujuvat mukavammin etäyhteydellä ja tarjoilukin on parempaa.

Lieneekö tarpeen sanoakaan, että kuulun etuoikeutettujen joukkoon. Valkoinen keski-ikäinen Audi-mies – mikäs minulla tässä. Täytyy kuitenkin myöntää, että silmät ovat jonkin verran avautuneet. Jos elämässä on tarkoitus tavoitella onnellisuutta, nyt on entistäkin vaikeampi uskotella itsellensä sen syntyvän ahkeruudesta ja työnteosta.

Vuoden aikana ehtii tottua makeampaan elämään ja houkutus putkesta hyppäämiseen kasvaa päivä päivältä. Valtioneuvostossa on syytäkin toivoa vähän nopeampaa rokotustahtia, jotta ihmiset vielä jaksavat innostua valtionvelan maksamisesta tavallisten aikojen alkaessa.

Mutta jotain minäkin kaipaan. Mitä pidempään poikkeustilaa kestää, sitä selvemmin hahmottaa mitä elämästä puuttuu. Ilman live-musiikkia on niin vaikea olla.

samipkanerva

Kaikesta kiinnostunut tekniikan tohtori, joka etsii vapaa-ajallaan älyllistä elämää Vantaan valtuustosalista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu