Tärkeiden töiden lautakunta

Tässä valtuustoaloitteessa me allekirjoittaneet ehdotamme hallintosääntöä muutettavaksi siten, että erityisen runsaasti keskustelua herättäviä asioita käsittelemään perustetaan tärkeiden töiden lautakunta.

Valtuusto valitsee tärkeiden töiden lautakunnan jäsenet keskuudestaan suljetulla lippuäänestykellä. Lautakunnan jäseniltä edellytetään halua ja kykyä esittää ehdottoman oikea mielipiteensä mistä tahansa asiasta, milloin tahansa ja erikseen pyytämättä. Tärkeiden töiden lautakunnan jäsenet ovat estyneitä osallistumaan muiden lautakuntien työhön sekä valtuuston taikka kaupunginhallituksen kokouksiin.

Tärkeiden töiden lautakunta kokoontuu niin usein, kun jäsenet näkevät tarpeelliseksi. Lautakunta ottaa käsittelyyn minkä tahansa asian, jota yksikin jäsen ehdottaa. Kokouksista kirjoitetaan yksityiskohtainen keskustelupöytäkirja, jonka tarkastaa jokainen lautakunnan jäsen erikseen. Pöytäkirja vahvistetaan, kun kenelläkään lautakunnan jäsenellä ei ole huomautettavaa mihinkään pöytäkirjan yksityiskohtaan.

Pöytäkirja, sen kaikki eri versiot ja siihen liittyvät tulkinnat ovat julkaisuvapaita sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehtien yleisönosastoilla välittömästi, tarvittaessa jo kokouksen aikana.

Valtuusto sitoutuu kunnioittamaan tärkeiden töiden lautakunnan tekemää työtä ja myöntää valtuustokauden päätteeksi mitalin jokaiselle lautakunnan jäsenelle.

EDIT: Äänestyslippuun saa halutessaan kirjoittaa useamman nimen.

samipkanerva

Kaikesta kiinnostunut tekniikan tohtori, joka etsii vapaa-ajallaan älyllistä elämää Vantaan valtuustosalista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu