Aikooko hallitus varastaa vaalit?

Kuntavaalit lähestyy ja hallituspuolueiden kannatus vähemmän yllättäen matelee pohjamudissa. Viime viikkoina onkin noussut keskusteluun vaalien siirtäminen syksyyn tai vieläkin myöhemmäksi käyttäen Covid19-pandemiaa tekosyynä.

Esitänkin huolestuneena kansalaisena ja demokratian ystävänä kysymyksen ”Aikooko hallitus varastaa vaalit?” 

Aikooko Suomen tasavallan hallitus tehdä ”Trumpit” ja pyrkiä siirtämään vaalit ajankohtaan, jolloin oma kannatus olisi saatu käännettyä nousuun? Tekosyynä pandemia ei mene ainakaan allekirjoittaneelle läpi. On toki ymmärrettävää että valloillaan oleva tilanne aiheuttaa haasteita. Kuitenkin haasteisiin tulisi varautua ja tehdä jonkinlaista varasuunnitelmaa. Hallituksella on ollut vuosi aikaa tehdä tarvittavia muutoksia lakiin mahdollistamaan paremmin kotona tapahtuva etä-äänestäminen. On demokratian suoranaista halveksimista, jos ensisijainen varasuunnitelma on lykätä vaaleja.

Toki ymmärrän Keskustan ja SDP:n huolen vanhemman väen äänestysmahdollisuuksista. Eläkeläiset kun muodostavat suuren osan kyseisten puolueiden kannattajakunnasta. Olisi molemmille puolueille katastrofi, jos eläkeläiset löytävät harvempaan tahtiin uurnille oman aikaansaamattomuuden vuoksi. Tilannetta voisi jopa pitää kuoliniskuna hallitusyhteistyölle ja Keskustan joutsenlauluna.

Kuitenkin pidän demokratiaa ja sen pelisääntöjä koskemattomina. Hallitus kantakoon vastuunsa ja antakoon meille avoimet ja reilut vaalit. Meidän ei tule ottaa mallia autoritäärisistä valtioista kuten Pohjois-Korea, Valko-Venäjä ja kumppanit. Kuitenkin huolestuttavasti globaalia kriisiä keppihevosena käyttäen edellä mainituista valtioista tuttuja käytänteitä yritetään uittaa sivistysvaltion vaaleihin Suomen tasavallan hallituksen toimesta, jossa istuu henkilöitä jotka ovat auliisti olleet neuvomassa oikeusvaltio periaatteista muita mutta oma toiminta ei kriittistä ja objektiivista tarkastelua kestäisi. Demokratiaa heikentäviä ja halventavia toimia ei pidä missään olosuhteissa hyväksyä.

 

 

  • Kessu
SamiRonkola
Kristillisdemokraatit Kerava

Vapaa oikeistokonservatiivi ajattelija. Vapaiden ja itsenäisten kansallisvaltioiden suuri kannattaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu