Konkreettinen maailmanpelastamisohjelma ja uudet ympäristötilastot

 

Nuorten on nykyään muodikasta olla ympäristötaistelijoita. Olen päättänyt hypätä kelkkaan mukaan, sillä onhan se nyt siistiä olla samaan aikaan muodikas ja maailmanpelastaja. Tässä on maailmanpelastamisohjelmani, joka on ammentanut inspiraatiota aikamme johtavista ilmastoaktivismin muodoista. Koska en voi sietää epäjohdonmukaisuutta toiminnassani, olen kehittänyt myös Vedetään Hatusta-menetelmästä johdetun Stetson-Saarinen-hyveellisyyskorjausmenetelmän, minkä avulla ympäristötilastoja voidaan korjata vastaamaan enemmän toiminnan todellisia vaikutuksia ympäristöaktivistien todellisuudessa. Stetson-Saarinen-menetelmän laskelmissa käytetään muunmuuassa kärsimyskorjainta, hyväviba-indeksiä ja mediahaloo-mittarointia.

On pieni ihme, etteivät Euroopan vesistöt ole jo täynnä muovia.

Aloitetaan kaikkein tärkeimmästä, eli muovista. Suomessa on ehdottomasti kiellettävä muovipussit. Käyttämällä kangaskasseja pienennämme Stetson-Saarinen-kaavalla korjattuja kasvihuonepäästöjämme ja pelastamme Tyynen valtameren. Kuvassa näkyvät tilastot tukevat tätä suositusta. Materiaaliteknisesti meidän tulee myös rajoittaa hakkuita ja puusta tehtävien materiaalien käyttöä. Myös muuta Suomen syntistä ilmastotoimintaa tulee rajoittaa. Vaikka teollisuuden suhteelliset päästöt ovat Suomessa ja yleisemminkin Euroopassa muuta maailmaa pienemmät, on erityisesti luonnostaan paljon saastuttavaa teollisuutta väärin harjoittaa Suomessa, sillä se lisää globaalisti Stetson-Saarinen-menetelmällä korjattuja päästöjä.

Hiilipäästöt terästonnia kohti ovat Euroopassa erityisen suuria

Matkustamiseen liittyen pyöräileminen ja junailu ovat hyvä alku, mutta ne ovat silti aivan riittämättömiä toimenpiteitä. Pitkiä meret ylittäviä matkoja on suotavaa tehdä muutaman hengen purjelaivoilla. Purjehtivan ilmastosankarin marttyyrimäinen kärsimys matkan rasitusten aikana imee tutkitusti hiilidioksidia ilmakehästä enemmän, kuin mitä purjelaivan tukitiimin lentomatkat tuottavat. Jos purjelaivoja ei ole saatavilla, muutkin laivat ovat lentämistä parempia vaihtoehtoja, sillä ne ovat matkustajalle epämukavampia ja siten korjatulla arvoilla laskettuna ympäristölle parempia.

Tärkeintä on kuitenkin aktivismi. Ilmastolakoiksi kutsuttuja koululaisille ylhäältä alaspäin järjestettyjä poliittisia luokkaretkiä tulee lisätä. Tämä osoittaa nuorison spontaanin tahdon käydä ilmastotaistoon seurauksienkin uhalla. Myös aikuisten on suotavaa ilmastolakkoilla kolmansien osapuolien toimintaa vastaan jättämällä asiaan täysin liittymättömien tahojen kanssa tehtyjen työsopimuksen velvoitteet täyttämättä. Rajoittamalla sivistyksellisen, aineellisen ja aineettoman hyvän tuotantoa teemme maailmasta paremman paikan.

Näillä toimilla saamme todennäköisesti maailman pelastettua. Ne välittävät ilmakehään niin paljon näkyvää hyve-energiaa, että saavutamme hiilineutraaliuden välttäen hyve-energiavaikutuksiltaan negatiivisia toimenpiteitä, kuten protektionistisen kauppapolitiikan, tiukat toimet Afrikan väestöräjähdyksen kontrolloimiseksi ja erityisesti ydinvoiman merkittävän lisäämisen.

SampoSaarinen

Kauppatieteiden ylioppilas ja raportoinnin asiantuntija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu