Suomi tarvitsee lapsia, tulevaisuuden tekijöitä

Suomessa syntyi tilastokeskuksen mukaan viimevuonna vain 44 933 lasta. Jos sama tahti jatkuu seuraavan 50 vuoden ajan, syntyneitä lapsia on kyseisenä aikavälinä vain 2,2 miljoonaa. On päivänselvää, että valtion täytyy puuttua tähän todelliseen ongelmaan ja tukea kansalaisiaan perheellistymisessä. Valtion on tehtävä osansa, että yhteiskunnastamme tulee perheystävällisempi. 

Vuosia jatkunut syntyvyyden lasku, perhekokojen pienentyminen sekä ensisynnyttäjien keski-iän nousu ovat huolestuttavia merkkejä yhteiskuntamme tilasta. Olenpa nuorena 3-lapsen perheenisänä joutunut vastaamaan kysymyksiin; “Miksi haluat lapsia, eläisit nuoruuttasi” ja “Eikö vähempikin riittäisi” 

Mielestäni yhteiskunnan keinovalikoimassa on oltava lapsilisien korottaminen ja se onnistuu parhaiten sitomalla lapsilisät indeksiin. Tämä tarkoittaisi ensimmäisen lapsen kohdalla noin 50 euron kuukausittaista korotusta nykyisen 94,88 euron lapsilisään. Tällä vastattaisiin samalla alati kasvavaan lapsiperheköyhyyteen. Nykyään 100 lapsesta 12 elää köyhyysrajan alapuolella.  

Valtion on huolehdittava taloudestaan, mutta samalla ymmärrettävä, että perheiden hyvinvointiin satsaaminen maksaa itsensä takaisin ja turvaa yhteiskuntamme tulevaisuuden. Tarvitsemme perhemyönteisempää Suomea! 

 

Samuli Mattila 

Kansanedustajaehdokas (kesk) 

Samuli Mattila
Keskusta Uurainen
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Olen 26-vuotias kolmen alle kouluikäisen lapsen isä Keski-Suomesta. Työskentelen lastensuojeluyksikössä ohjaajana ja olen ammatiltani lähihoitaja.
Toimin Uuraisten kunnanvaltuuston 1.vpj:nä sekä hyvinvointialueen yksilöasiainjaostossa.
Eduskuntavaaliehdokas 2023 (kesk.)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu