Olemme rasisteja kaikki, kun oikein Ylen katsotaan

Suomen Yleisradio (YLE) muistuttaa meitä alamaisia jälleen rasismista. Sitä on kaikkialla, kokoajan, ja syyllistymme siihen jopa tietämättämme. Kai olet huomannut tämän, rasisti?

Suomen Yleisradio muistuttaa meitä, että kysyttäessä “mistä olet kotoisin?” syyllistymme rasismiin. Tietenkin silloin kun kysymyksen kohteena on valtaväestöstä poikkeavan ihonvärin tai pehmeän tukan omaava henkilö-oletettu. Tämä viattomalta kuulostava kysymys on itseasiassa merkki rakenteellisesta rasismista ja tervalaivojen aikakaudelta periytyvästä kolonialismista, johon suomalaiset ovat jo satoja vuosia syyllistynyt.

Oikeasti asian laitahan ei ole näin, mutta tässä alentuneen mielentilan aikakaudessa, jokainen on syyllinen. Rikos kyllä keksitään jälkikäteen ja mikäli et jaa oikeaoppineisuutta, sinua ei (ehkä) sentään polteta roviolla mutta lynkataan kyllä sen edestä somessa. 

Ihmisoletettu on luonteeltaan utelias. Siksi on täysin normaalia ja oikein kysyä, mistä ihminen on kotoisin ja se kertoo lähinnä ihmisen käytöstavoista (hyvässä mielessä) kuin mistään keksitystä rasismista. 

Loukkaantujat loukkaantuvat aina. Tänään se on kysymys, huomenna katse. Äänettömän enemmistön pitää laittaa roti tälle totuuden jälkeiselle aikakaudelle, jossa rasisteiksi leimataan ne, jotka ovat äänekkään vähemmistön kanssa erimieltä. 

SamuliVoutila

31-vuotias yrittäjä, Perussuomalainen kuntavaaliehdokas Helsingissä ja aktiivinen reserviläinen sekä erämies. MTS:n tutkimus- ja järjestöjaosto. GSM: +358 50 5502 690

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu