Reserviläisille huojennusta ansiotuloverotuksessa

Suomessa kieltäydytään nyt sangen poikkeuksellisesti reservistä, ja aiheesta on uutisoi laajasti viime aikoina myös mediassa. Yli 2000 reserviläistä on hakeutunut vuonna 2022 ns. “Täydennyskoulutukseen”, jolloin reservistä voidaan siirtyä siviilipalvelukseen. Tämä vastaa jo prikaatin verran miehiä.  Syitä on monia, mutta varmasti Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vauhdittanut rintamakarkuruutta reservistä. 

Välillä törmään väitteeseen, että on hyvä, kun kieltäytyjät poistuvat ennen tositoimia. Käytännön tasolla toki näin voi olla, mutta periaatteellisella tasolla, ilmiö on ongelmallinen. Miten yleiseen asevelvollisuuteen perustuva järjestelmämme kestää, jos sen suorittavista osa, ei ole valmiita kantamaan vastuutaan?

Koen tärkeäksi, että asiansa kunniallisesti hoitavat reserviläiset, saisivat kompensaatiota valmiudestaan puolustaa Suomea ja suomalaisia aseellisesti. Varusmiespalveluksen jälkeen palveluksen suorittaneille voitaisiin antaa huojennusta ansiotuloverotuksessa, niin kauan kun henkilö on reservissä. Miehistön osalta tämä on 50 ikävuoteen asti ja aliupseereilla sekä upseereilla 60 ikävuoteen asti. 

Ehdotuksella on toki kansantaloudellisia vaikutuksia ja asiaa tulee selvittää. Mielestäni on kuitenkin kohtuullista palkita niitä, jotka ovat valmiita kantamaan raskaimman takaan – viime kädessä puolustamaan Suomea ja suomalaisia aseellisesti henkensä uhalla. 

+1
SamuliVoutila
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kolmikymppinen perheenisä, yrittäjä, Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Helsingissä ja aktiivinen reserviläinen sekä erämies. MTS:n tutkimus- ja järjestöjaosto. GSM: +358 50 5502 690

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu