Syntyvyys romahtaa – suomalaiset kantaheimot häviävät

Kun katsoo hiljattain julkaistua grafiikkaa suomalaistaustaisten väestönkehityksestä, ei voi välttyä tunteelta, että tulevaisuutemme on risteyksessä. Luvut puhuvat selkeää kieltään: jos nykyinen 1,25:n syntyvyysluku jatkuu, suomalaiset kantaheimot näkevät lukumääränsä kutistuvan vuosisadan loppua kohden.

Tämä ei ole vain tilastollinen hälytysmerkki – se on herätyskello jokaiselle meistä, joka ymmärtää perheen merkityksen kansakunnan ytimenä. Isänä tiedän henkilökohtaisesti, että vanhemmuus ei ole taakka, vaan suurin voimavara. Se on matka, joka on täynnä haasteita, mutta myös mittaamattomia palkintoja – jokainen hymy, jokainen askel, joka vie meidät lähemmäs tulevaisuutta, jossa lapsillamme on vankka perusta elämälleen.

Politiikan tehtävänä on luoda ympäristö, jossa vanhemmuutta ei ainoastaan kunnioiteta, vaan myös tuetaan konkreettisin keinoin. Meidän on työskenneltävä yhdessä, jotta voimme tarjota perheille ne resurssit, joita he tarvitsevat – olipa kyse sitten taloudellisesta tuesta tai joustavista työjärjestelyistä. Kaikki keinot lapsiperheiden tukemiseen on käytettävä, jotta syntyvyyttä saadaan kasvatettua.

Meidän on myös katsottava kauemmaksi tavanomaisen politiikan rajojen ulkopuolelle. Meidän on rohkaistava nuoria perheitä ja vahvistettava yhteisöllisyyttä, joka kannustaa vanhemmuuteen. On tehtävä selväksi, että jokainen lapsi on tervetullut ja arvokas lisä suureen suomalaiseen perheeseen.

Perussuomalaisten politiikka keskittyy tähän periaatteeseen: me rakennamme vahvaa ja kilpailukykyistä taloutta, joka kunnioittaa työntekoa ja yrittämistä, mutta joka myös suojaa perheiden hyvinvointia. Me seisomme kansallisen itsemääräämisoikeuden ja suomalaisten arvojen puolesta, emme vain sanoina, vaan tekoina.

Meidän on uskallettava katsoa tulevaisuuteen ja tunnustettava, että poliittisin päätöksin voimme kääntää tämän suunnan. Se on velvollisuutemme lastemme ja lastenlastemme kohtaan – että he saavat elää Suomessa, joka on yhtä vahva, elinvoimainen ja yhtenäinen kuin se, jonka me saimme perintönä esi-isiltämme.

Yhdessä voimme rakentaa Suomen, joka ei ainoastaan kukoista taloudellisesti, vaan myös vahvistaa sen sydäntä – perhettä. Suomeen kaivataan keskustelua, ja päätöksiä, joilla saamme syntyvyyden nousuun.

SamuliVoutila
Perussuomalaiset Helsinki

Kolmikymppinen perheenisä, yrittäjä, Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja ja aktiivinen reserviläinen ja voimanostaja. GSM: +358 50 5502 690

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu