Rinne haluaa kylien postinkantajat osaksi sote-uudistusta

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ehdotti Ylen haastattelussa, että Posti voisi laajentaa tehtävänkuvaansa liittämällä eräänlaisen kotipalvelun kevytversion postinjakelun osaksi. Kyse ilmeisesti ei olisi hoivapalveluista vaan lähinnä asukkaiden hyvinvoinnin seuraamisesta. Rinne uumoilee, että sote-uudistukseen kytkettäisiin kylillä kulkevia postinjakajia, jotka hänen mukaansa voisivat toteuttaa hoitotyötä kurkkimalla ikkunoista ihmisten vointia.

Olen työskennellyt lähihoitajana vuodesta 2010 ja valmistunut sairaanhoitajaksi 2019. Vuosia hoitoalalla työskennelleenä en voi kuin ihmetellä Rinteen ehdotusta. Kenenkään terveydentilan seuraaminen ei kuulu postinjakajan vastuulle vaan terveydenhuollon ammattilaiselle. Kenenkään terveydentilaa ei voi myöskään arvioida ikkunoista kurkkimalla. Horiseeko pääministeri Rinne omiaan vai onko tavoitteena paikata ennen vaaleja luvattua hoitajamitoitusta Postin palveluilla?

Posti on jo aiemmin laajentanut toimintaansa hoiva-alalle tarjoamalla kotihoitopalveluita nimellä Posti Kotipalvelu. Palvelua tarjotaan sekä yksityishenkilöille että kunnille. Postin Kotipalvelun kotisivujen mukaan palveluihin kuuluu mm. kotihoitoa, kotona tapahtuvaa sairaanhoitoa sekä kuntoutusta. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 700 hoitoalan ammattilaista ja palvelusta huolehtivat nimenomaan terveydenhuollon ammattilaiset, eivät postinjakajat. Tässäkin valossa Rinteen ehdotus postinjakajien kytkemisestä sote-uudistukseen on omituinen.

Vaadin, että Rinne ja hallitus kertovat tarkemmin, mitä suunnitelmia heillä on tällä hetkellä sote-uudistuksen suhteen ja kuinka Posti tähän liittyy. Monet hoitajat ihmettelevät ja ovat kauhistuneita Rinteen puheista, minä mukaanlukien.

SannaAntikainen

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni. - Kansanedustaja - Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija <a href="http://www.antikainensanna.fi" title="www.antikainensanna.fi">www.antikainensanna.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu