Siun Sotessa kaivataan omien puolta pitävää johtajaa

Karjalainen uutisoi Siun Soten toimitusjohtajan Ilkka Pirskasen videotervehdyksestä maanantaina 16.9. Siinä toimitusjohtaja Pirskanen kertoo koruttomasti työntekijöilleen taloustilanteesta ja alijäämästä. Henkilökunnan riveissä viesti otettiin vastaan hämmennyksen vallassa.

Karjalaisen sivuilla katsottavissa olevassa videossa toimitusjohtaja kyseenalaistaa, ovatko oikeat henkilöt oikeissa tehtävissä, jos parempaa tulosta ei synny. Toivottavasti toimitusjohtaja Pirskanen ymmärtää, että kyseenalaistamalla muiden työsuorituksia, hän avaa mahdollisuuden kyseenalaistaa myös hänen omaa työsuoritustaan.

Kansanedustajana saan paljon viestejä ylimmän johdon toiminnasta eivätkä ne ole positiivisia. Onkohan Siun soten ylimmässä johdossa oikeat henkilöt oikeissa tehtävissä, kun henkilökunnalla on huono olla?

Siun Soten taloudellinen tilanne on seurausta kuntien huonosta taloudellisesta tilanteesta, joka on seurausta valtion huonosta taloudellisesta tilanteesta. Hallituksen pitäisikin kanavoida valtionosuuksien kautta lisää rahaa kunnille peruspalveluiden rahoittamiseksi. Siun Soten taloudellinen tilanne  ei siis sinällään ole toimitusjohtajan vika, mutta ongelma nousee siinä, kuinka henkilökuntaa kohdellaan vaikeina aikoina.

Olen työskennellyt Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon eri toimipisteissä vuodesta 2010. Olen lasteni syntymien vuoksi tehnyt paljon keikkatyötä ja määräaikaisuuksia. Sairaanhoitajanhoitajan opintoni aloitin 2015 päättäen ne vuonna 2019. Olen saanut paljon kokemusta eri toimipisteistä Pohjois-Karjalasta työn ja työharjoitteluiden aikana. Työharjoitteluissa ja työssäni olen nähnyt Siun Soten kehityksen vuodesta 2017.

Valitettavasti Siun Soten ylimpään johtoon ei tavallisten työntekijöiden keskuudessa olla tyytyväisiä. Tapa, jolla ruohonjuuritason ja alemman esimiestason ihmisiä kohdellaan on sydäntä särkevää. Toivoisin muistettavan, että meidät kaikki hoitajat ja kaikki esimiehet on koulutettu taloudelliseen ajatteluun. Karelia AMK:ssa taloudellisuus ja resurssien säästäminen olivat osa opintoja. Hoitajat ovat resilienttejä ihmisiä, jotka kestävät paljon, mutta jossakin kulkee myös heidänkin raja.

Valitettavasti olen saanut useita kymmeniä viestejä lähtevistä hoitajista ja lääkäreistä. Siun Soten maine on menossa tai jo mennyt. Ehkäpä kaiken talouskurimuksen keskellä Siun Soten työntekijät kaipaisivat johtajaa, joka kovien sanojen sijaan kiittäisi, rohkaisi ja pitäisi oman porukan puolta.

SannaAntikainen

Mielipiteeni edustavat vain omaa kantaani ja vain omia mielipiteitäni. - Kansanedustaja - Lähihoitaja, sairaanhoitajaopiskelija <a href="http://www.antikainensanna.fi" title="www.antikainensanna.fi">www.antikainensanna.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu