Ruotsin väestön vaihdos

Jotkut ovat kovin huolissaan Ruotsin ns. väestön vaihdoksesta. Niin minäkin! olen huolissani siitä, että Suomesta vuosi toisen jälkeen ja vuosikymmenestä toiseen ihmiset lähtee täältä Ruotsiin. Syyt pysyvät koko ajan samoin, vapaampi ilmapiiri ja työntekon mahdollisuudet. Olemme tavallaan “häätäneet” täältä naapurimaahan käsittämättömän määrän ihmisiä. Ruotsissa on tällä hetkellä eri arvioiden mukaan 400.000 -700.000 henkilö joilla on juuret Suomessa. 

Sanotaan että maahanmuuttajat ovat aina ns. ongelmatapauksia eikä niitä kunnon kansalaisia.”they don’t send their finest”, sanotaan. Me ollaan Ruotsiin “häädetty” mm. duunarit, naispapit ja seksuaalivähemmistöt. Mielestäni hyviä kansalaisia. En usko, että he ovat lähteneet sinne sosiaalituet mielessä vaan työnteon ja onnellisen elämän perässä. Meillä puhutaan vain siitä, että tänne Suomeen tullaan tukien perässä. Tulisiko joku vain sen takia, että pääsisi seisomaan leipäjonoissa ja nostamaan toimeentulotukea? 

Meiltä Ruotsiin lähteneet ovat hyödyntäneet Ruotsin taloutta, ihan samalla tavalla tänne tulevat voivat olla Suomelle hyödyksi jos me vain niin halutaan. Ei se ole tänne tuleville helppoa, mutta ei myöskään mahdotonta. Tärkeintä on halu olla osa yhteiskuntaa ja uskon sitä löytyvän useammilta tänne tulevilta. Enkä usko, että tämä halu kasvaisi sen myötä että ihminen tienaa 3000 euroa kuukaudessa, uskon vahvasti että tähän vaikuttaa ihan muut asiat. 

Jos niin kovasti huolestuttaa Ruotsin väestönkasvu, kannattaisi ensimmäiseksi ottaa oma toiminta tarkistukseen ja panostaa siihen, että ihmiset eivät koe tarvetta lähteä täältä muualle vaan haluavat jatkaa elämäänsä Suomessa. Meillä ei ole varaa menettää ketään sen vuoksi, että toimimme ahdasmielisesti toisia kohtaan.

+1
SannaHonkonen
Suomen ruotsalainen kansanpuolue Jyväskylä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu