Kelan etuudet ovat naurettavan pieniä ja niitä tulee korottaa

Il julkaisi erittäin tarkoitushakuisen ja kyseenalaisen uutisen yli 5500 e/kk tienaavasta henkilöstä, jonka tilanne ei millään tapaa kuvaa suurimman osan todellisuutta.

Itse kun tukia olen työkseni myöntänyt olen huomannut, että suurin osa tuensaajista saa alle 1000 euroa kuussa. Isoissa kaupungeissa juuri ja juuri yli sen summan. Siitä voi jokainen miettiä, tuleeko sillä töitä paremmin toimeen. Tällaiset yksittäiset tapaukset eivät millään kuvaa sitä ahdinkoa, missä suurin osa tuensaajista elää.

Totta kai samantien hinattiin myös EK:n ja Kokoomuksen sedät kertomaan, miten kansa saa liikaa tukia. Kannattaa tutustua siihen todellisuuteen, missä suurin osa elää. Suurin osa ei saa juuri mitään ja köyhyysrajalla eläminen tulee pitkällä tähtäimellä kalliiksi sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Lisäksi Euroopan neuvosto on useaan otteeseen huomauttanut maatamme liian matalista etuuksien tasosta.

Siksi Kokoomuksen (näköjään mediankin toimesta ajama) kuva työttömistä luksuselämää elävistä henkilöistä on vaarallinen ja tarkoitushakuinen. Pitkällä tähtäimellä tarkoitus on saada aikaan halpatyömarkkinoita. Yksilöt ovat vain lukuja, inhimillisyys unohdetaan täysin. Hyvinvointivaltiossa tuleekin jokaiselle taata heikkoina aikoina oikeus inhimilliseen elämään.

Siksi olen myös aluevaaleissa ehdolla – haluan tuoda esille tuensaajien ahdinkoa. Nämä jutut eivät siinä auta, koska ne ovat yhtä irrallaan todellisuudesta, kuin Kokoomus puolueena.

Lisää ”suurista tuista” voit lukea mm. täältä:

Santeri Kärki
Vihreät Tampere

Olen 31-vuotias humanististen tieteiden kandi (historia), sosiaaliturvaetuuksien asiantuntija ja tarkastuslautakunnan jäsen Tampereelta. Lisäksi olen kirjailija.

Intohimon kohteina politiikka ja urheilu, joskus lipsun myös kirjoittamaan muista aiheista.

Yhteydenotot tavoittavat minut nopeimmin kotisivun kautta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu