Kokoomuksen agenda tuttua puppua – todellinen Kokoomus ei ihmisarvoista välitä

Kun sydän on paikallaan, voidaan pitää huolta kaikista.

Kokoomuksen Orpo on jälleen lupaillut veronalennuksia ja valtavia työllisyysparannuksia. Kokoomusta ei kannata kuitenkaan uskoa, jos ei ole itsellä satojen tuhansien eurojen tuloja. Kokoomuksen johdolla elinkustannukset eivät tule laskemaan, terapiatakuu ei toteudu ja pienituloisten elämästä tulee helvettiä.Viimeksi kun oli Kokoomus hallituksessa, silloin leikattiin palkoista, leikattiin tuista (jotka ei oikeasti kannusta jäämään kotiin. Sen tietää jokainen, joka on tuilla elänyt). Samoista tuista Kokoomus olisi jälleen valmis leikkaamaan, vaikka Euroopan neuvoston mukaan tuet ovat riittämättömiä ja eivät mahdollista inhimillistä elämää. Esimerkiksi perustoimeentulotukeen puolue haluaa omavastuuosuuden, vaikka tukea saavilla ei ole enää mitään omaisuutta jäljellä. Lisää tästä aiheesta voit lukea: https://santerikarki.fi/2021/10/30/perustoimeentulotuella-ei-elintasosurffata/

Edellisen hallituksen aikana eläkeläiset kärsivät, lapsiperheet kärsivät, veteraaneilta leikattiin, poliisin määrärahoja leikattiin jne., mutta kovempituloisten verotus laski. Monia näistä asioista on korjattu nykyhallituksen aikana.

Kokoomuksen mainitsema työllisyysaste, ei koskaan juurikaan edellisen hallituksen aikana noussut noussut ja oli 3 % alempana, kuin mitä nyt on. Sipilän johtama Kokoomuslaista politiikkaa toteuttanut hallitus loi myös muun muassa aktiivimallin, jolla saatiin siivottua tilastoja ja leikattua heikoimmin työllistyviltä tukea, vaikka mahdollisuuksia töihin ei ollut. Samalla muut sosiaaliturvan menot kasvoivat. Tätä voi olla hankala nähdä pahana asiana, ellei raadollista tilannetta ole itse ollut kokemassa – työllistyminen olemattomaan työpaikkaan ei ole helppoa. Etenkään, jos työstä ei saa edes palkkaa. Jotenkin puolue on kykyjensä mukaan kuitenkin osannut brändätä aina työttömät laiskoiksi, vaikka kyseessä on enemmänkin riittämättömät työpaikat, joista saisi oikeaa palkkaa. Harva ihminen jättäisi menemättä esimerkiksi 1700 euron kuukausipalkan töihin siksi, että voisi elää alle 1000 eurolla kuussa (työttömyysetuus+asumistuki, yksin asuva, riippuu toki paikkakunnasta).

Kokoomuksen mainoksen sijaan eri mediat olisivat voineet kertoa, mitä kokoomislainen käytäntö on ollut, kuten mm. Yli 100 miljardin velanotto ja leipäjonot. Kaikki nämä on otettu oikeiston johdolla, samalla lisäten tuloeroja, leikaten ostovoimaa ja pyllistäen pk-yrittäjille.

Verotuksen kohdistuminen kulutukseen (=pienituloisille) ja terveyspalveluiden myyminen yksityisille olisi jälleen pöydällä, jos Kokoomus valtaan pääsee. Historiasta löytyy tälle kurjistamiselle valtavasti evidenssiä, valitettavasti kaikki eivät sitä löydä ja mediat eivät artikkeleissaan sitä taustoita. Tällaisessa Kokoomuksen utopiassa voidaan katseet suunnata esimerkiksi Yhdysvaltoihin, jossa köyhille ei hoitoa ole tarjolla ainakaan laillisesti ja diabetes voi olla hengenvaarallinen sairaus, kun lääkkeisiin ei ole varaa.

Kokoomus suurimpana puolueena aiheuttaa sen, että voimme sanoa Hyvästit terapiatakuulle. Jos ei ole tuloja tai varoja järjestää elämää, jossa olisi muutakin tekemistä kuin pohtia, mistä saa ruokaa, ihmisen onnellisuus on helposti mennyttä ja hoidon hintojen noustessa apua ei saa mistään. Jos tai kun Kokoomus leikkaa terveyspalveluista, ei pienituloisella ole varaa terapeuttiin. Silloin hyvästellään inhimillinen elämä, jossa ihmisellä on mahdollisuus heikkona hetkenä apuun ja tukeen yhteiskunnalta. Kokoomuksen johdolla hyvästeltäisiin myös hyvinvointivaltio. Kuka tahansa saattaa joskus joutua tahtomattaan pois työelämästä. Ja usein vasta silloin karu totuus aukeaa.

Tällaista Suomea suurin osa ei halua. Silti 20 % suomalaisista äänestää Kokoomusta. Jotain on pahasti pielessä.

+2
Santeri Kärki
Vihreät Tampere
Ehdolla aluevaaleissa

Olen 29-vuotias humanististen tieteiden kandi (historia), jalkapallokirjailija, ratkaisuasiantuntija sekä tarkastuslautakunnan jäsen Tampereella.

Kannatan terapiatakuun toteuttamista mahdollisimman nopeasti, jotta talous saadaan nousuun. Ilmastotoimia pitää tehdä välittömästi, koska muuten hinta kasvaa valtavan korkeaksi. Leikkauspolitiikka pitää lopettaa - kaikilla on oikeus inhimilliseen elämään.

Intohimon kohteina politiikka ja urheilu, joskus lipsun myös kirjoittamaan muista aiheista. Kuten jalkapallokirjastani:

Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu