Koulujen ongelmat ratkaistaan resursseilla, ei kurittamalla

Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho ehdotti maltillisia fyysisiä keinoja ratkaisuna oppilaiden häiriköintiin koulussa. Väkivalta ei ole ratkaisu, sillä lyömällä tai kurittamalla oppilaiden tilannetta ei saada parannettua. Nämä ajatukset kuuluvat aikaan, joka ei tule enää takaisin. Hyvä nii, ja toivonkin, ettei kukaan muukaan haikaile sitä aikaa takaisin.

Koulujen levottomuuteen on paljon syitä, mutta suurin niistä on koulujen resurssipula. Vuosikymmeniä jatkunut leikkauspolitiikka on johtanut siihen, että opettajat operoivat äärirajoilla ja avustajien määrä on pieni. Oppilaiden on haastavaa saada yksilöllistä opetusta ja heidän erilaisiin elämäntilanteisiin on hankala puuttua. Yksinkertaisesti, koulujen ryhmäkoot ovat aivan liian suuret suhteessa opetushenkilökunnan määrään. Tätä taas ei ratkaista kurittamalla, vaan panostamalla koulutukseen. Siihen nykyinen hallitus on pyrkinytkin lisäämällä rahoitusta eri koulutusasteille. Tosin edellinen hallitus, jossa olivat Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset, leikkasivat koulutuksesta valtavasti ja näiden jälkien korjaamisessa tulee kestämään jonkin aikaa.

Toinen osatekijä liittyy myös leikkauksiin. Jatkuvat leikkaukset edellisten hallitusten aikana muun muassa sosiaaliturvasta, lastensuojelusta ja matalan kynnyksen palveluista on johtanut tilanteeseen, missä yhä useampi perhe elää taloudellisesti niukilla resursseilla ja he eivät saa apua ajoissa haastavaan tilanteeseen. Se vaikuttaa sekä vanhempiin että lapsiin väistämättä negatiivisesti, eikä tähänkään auta lasten kuritus. Ainoa keino vaikuttaa on lisätä resursseja perhetyöhön, sosiaalityöhön sekä erilaisiin terveyden ja mielenterveyden palveluihin. Leikkaamalla tilanne saadaan vain pahemmaksi.

Tämän takia onkin tärkeää, mitä puoluetta äänestää kuntavaaleissa. Kannattaa lukea kaikkien vaaliohjelmat läpi, minkä lisäksi kannattaa ottaa oppia historiasta. Nykyisten hallituspuolueiden äänestäminen lienee turvallinen valinta, jos haluaa oman paikkakunnan kouluihin levollisemman ilmapiirin ja omalle perheelle paremman toimeentulon.

0
Santeri Kärki
Vihreät Tampere
Ehdolla kuntavaaleissa

Vihreiden kuntavaaliehdokas vuoden 2021 vaaleissa Tampereella.

Olen 28-vuotias humanististen tieteiden kandi (historia), jalkapallokirjailija ja politiikan tutkimuksen opiskelija sekä sisällöntuottaja.

Kannatan terapiatakuun toteuttamista mahdollisimman nopeasti, jotta talous saadaan nousuun. Ilmastotoimia pitää tehdä välittömästi, koska muuten hinta kasvaa valtavan korkeaksi. Leikkauspolitiikka pitää lopettaa - kaikilla on oikeus inhimilliseen elämään.

Intohimon kohteina politiikka ja urheilu, joskus lipsun myös kirjoittamaan muista aiheista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu