Lakoista voi aiheutua kallis lasku ja siitä voidaan kiittää ainoastaan Orpon hallitusta
Ay-liike on ilmoittanut kovenevista lakkotoimista, jotka johtuvat Orpon hallituksen ”uudistuksista” työelämään. Samaan aikaan EK ja hallitus ovat aloittaneet mediakampanjan, jossa yritysten tulevia tappioita laitetaan puhtaasti ay-liikkeen syyksi.
Todellisuudessa Orpon hallitus on ainoa syyllinen tuleviin lakkoihin ja yritysten tulonmenetyksiin. Lakot ovat puhtaasti hallituksen yksipuolisen eriarvoisuutta aiheuttavan sanelupolitiikan seurausta, eivät mikään tyhjiöstä tai huvikseen alkava tapahtuma. Lakkojen tarkoitus ei ole huvikseen kyykyttää yrittäjiä, vaan säilyttää ihmisten työelämässä saavutetut ja ansaitut oikeudet. Samat oikeudet suojelevat myös yrittäjiä.
Orpon hallitus on vastuussa surkeista ja epäoikeudenmukaisista uudistuksista, jotka ovat aiheuttaneet suurta tyytymättömyyttä kansassa. Lakkoihin on erittäin pätevä syy, sillä esitetty hallituspolitiikka on kaukana niistä lupauksista, joita hallituspuolueet esittivät ennen vaaleja. Voidaan perustellusti sanoa, että hallitus pääsi valtaan valehtelemalla. Nyt se aikoo jatkaa samalla linjalla tulevien lakkojen kanssa.
Jos tai kun yritykset tai talous kärsivät tulevien lakkotoimien takia, vika ei ole ay-liikkeessä, vaan Orpon hallituksen epäonnistuneessa politiikassa ja hallituksen tekemissä kylmissä arvovalinnoissa. Hallitusohjelmahan on käytännössä täysin EK:n kirjoittama ja heikennykset työelämään vievät Suomea vauhdilla takaisin kohti 1800-lukua. Ay-liikkeen saavuttamat edut lyhyemmästä työajasta ja palkkakorvauksista esimerkiksi yöaikaan ovat vaarassa kadota kuin tuhka tuuleen ja pian niitä ei saa edes vastustaa lakoilla. Työttömien kohtaamat uudistukset ovat surkeita ja epäoikeudenmukaisia ja eivät kannusta tekemään jatkossa edes osa-aikatöitä.
Orpon hallituksen tulisi välittömästi perua leikkaukset kaikkein köyhimmiltä ja peruuttaa epäoikeudenmukaiset sekä tehottomat uudistukset työelämään. On epäoikeudenmukaista, että hallitus siirtää taakan köyhimmille ja samalla antaa rikkaille enemmän etuja. Tämä vain lisää eriarvoisuutta yhteiskunnassa. Jos ette usko, kannattaa katsoa, mikä on meno USA:ssa tai miten hyvin Kreikan taloudella menee. Leikkausten sijaan tarvitaan empatiaa, jotta talouskasvu on mahdollista.
Ay-liike on oikeutetusti noussut vastustamaan Orpon hallituksen takapajuista ja typerää politiikkaa. Lakot ovat ay-liikkeen tapa osoittaa mieltään ja vaikuttaa päätöksentekoon. Ay-liikkeen tavoitteena on puolustaa työntekijöiden oikeuksia ja taata oikeudenmukaiset työehdot kaikille. Ay-liike edustaa kansaa ja lakkoilu on tapa osoittaa, että politiikka, joka ei noudata kansan tahtoa, ei ole ok. Meillä tulee jatkossakin olla oikeus osoittaa mieltä myös vaalien ulkopuolella. Etenkin, kun oikeistohallitukset tuntuvat pääsevän valtaan pelkästään valehtelemalla.
Orpon hallituksen yksipuolinen sanelupolitiikka on aiheuttanut suurta epävarmuutta investoijiin ja työmarkkinoilla. Työntekijät, jotka tuntevat edes etäisesti historiaa tai ymmärtävät tulevaa, eivät voi hyväksyä epäoikeudenmukaisia uudistuksia, jotka heikentävät heidän asemaansa ja työehtoja. Lakot ovat keino näyttää hallitukselle, että heidän politiikkansa ei ole hyväksyttävää. Orpon hallituksen tulisi kuunnella kansan huolia ja ottaa ne vakavasti. Yhteiskunnan tasapaino ja hyvinvointi riippuvat siitä, että kaikki kansalaiset tuntevat olonsa turvalliseksi ja oikeudenmukaisesti kohdelluksi. Hallituksen tehtävänä on edistää kaikkien kansalaisten etua, ei vain rikkaimpien.
Joten seuraavan kerran kun kuulet väitteen siitä, että AY-liikkeen takia Suomen talous sakkaa, älä usko sitä. Se on propagandaa ja valehtelua. Yhtään lakkoa ei olisi tulossa, jos hallituksen politiikka ei olisi näin räikeän epäoikeudenmukaista. Tulevien lakkojen takia menetetyt eurot ovat puhtaasti Orpon hallituksen ja EK:n syytä. Niiden pitäisi joutua myös maksumiehiksi.
Mutta kuten sanottu ennen vaaleja: sitä saa mitä tilaa. Nyt on laskunmaksun aika.
Kukaan hallituksessa ei ole tilannut yleislakkoa eikä ay-johtajien sanelua.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä ole tilattu vihreiden ituhippien istuskelua pitkin ja poikin estämässä työskentelyn, sekä näiden elätyksen. Voi vi…u mitä sakkia nää on.
Ilmoita asiaton viesti
Kun esim. UPM:n sadan paperimiehen palkan hintainen tj Pesonen ja hallituksen pj, monimiljonääri Wahlroos ottivat työsulullaan pitkään mittaa Paperiliiton lakon kanssa, niin ”hintaa” yhtiölle ottelusta tuli eri arvioiden mukaan 200-300 MILJOONAA, mutta oli kuulemma herrojen mukaan PIENI HINTA,”niin isänmaallisesta teosta…!?!”
Ilmoita asiaton viesti
On se Orpo aivan kauhee mies kun organisoi noita Lakkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa olla molempien neuvotteluosapuolien käytössä sama johtamistyyli. Ei sillä tyylillä sopua synny vaan vääntämiseksi menee.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa. Suomalaisen luonteen ja käytöksen muokkaaminen ruotsalaiseksi on vaativaa. Mahtaisiko 100 vuotta riittää? Tai sitten yksi hävitty sota Venjän kanssa?
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä hedelmällisempi keskustelu tässä työmarkkinaosapuolien kiistassa on lähteä siitä, että mitä parempaa olisi työnantajille paikallisesti tarjota kuin mitä keskitetty työmarkkinaosapuolien sopimus tarjoaa?
Se rutina ja kiukuttelu AY-liikkeelle on turhaa, esittäköön työnantajat vaihtoehtoisia sopimuksia vaikkapa malliesimerkiksi. Itse ainakin kannatan kyllä ihan yhtälailla paikallista sopimista, mikäli avoimet palkkatiedot toteutuvat ja luottamusmiehen pääsy yrityksien pöytiin, niin kuin Ruotsissa.
Ilmoita asiaton viesti
Muitakin on ketjussa.
Asiat, ei miehet.
Ilmoita asiaton viesti
Demokratia kaikkine puutteineen on tähänastisista vallankäytön muotona kansallisvaltioissa paras, mutta nykyinen vihervassariporukka on murtamassa tätä järjestelmää.Heidän mielestään ammattiyhdistysliike, kaupparatsuinfluesserit,euvostoliitto,feminismi,keloapinat ym ohittaa perinteisen demokratian.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenosoitusoikeus on yksi perustavanlaatuinen osa kansanvaltaisuutta suhteellisen vallan ohella, joka erottaa demokratian oligarkiasta. Sinun pitäisi muuttaa Venäjälle niin saat maistaa ”demokratiaa”, niin kuin sen äsken ilmaisit.
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen patamusta porvari, joten näen hallituksen tavoitteet väitteiden takaa.
Nyt on meneillään ay-liikkeen nitistäminen, millä pyritään -lopulta- saamaan työnantajille se määräysvalta, joka näiltä nykyisellään puuttuu. Toisena kärkenä on pakottaa työttömät töihin niukentamalla heidän sos.etuisuuksiaan, jotta he työllistyisivät. Näillä toimilla halutaan siis saada aikaan kaksi tavoitetta:
– ay-liike ei pysty häiritsemään työvoiman kokonaishintaa
– työttömät joutuvat hakeutumaan pois tuilta ja osallistumaan työntekoon
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisen ensisijainen toimeentulon lähde täytyy olla oma työ. Jos ei pysty hankkimaan muuta kuin niukan toimeentulon niin silloin pitää elää sen mukaan.
Erilaiset sosiaaliavustukset ovat toissijainen toimeentulon lähde. Sosiaaliavustukset on tarkoitettu tilaneteeseen jossa henkilö ei itse pysty jostain syystä hankkimaan elantoaan omalla työllään.
on sitten koulu jäänyt kesken tai ei peräti edes ole halunnut opiskella ammattia itselleen niin silloin pitää tyytä siihen toimeentuloon jonka ammattitaidottomanan pystyy hankkimaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Leikkausten sijaan tarvitaan empatiaa, jotta talouskasvu on mahdollista.”
Päivän paras.
Suomi on jäänyt jälkeen kilpailukyvyssä ja talouskasvussa kaikkia verrokkimaita. Empätiaa voidaan kyllä jakaa, se ei maksa mitään, mutta julkista sektoria pakko leikata ja alentaa kokonaisveroastetta jos emme halua täyttä romahdusta. Emme voi loputtomiin elättää ihmisä kotisohvilleen velkarahalla.
Ilmoita asiaton viesti
”tarvitaan empatiaa, jotta talouskasvu on mahdollista”
Tämähän se varsinainen helmi oli. Taloustieteilijät varmaan kahdehtivat tuota loistavaa humanistista oivallusta. Pitäisikö perustaa oikein yritysempatiavirasto?
Ilmoita asiaton viesti
Kummassakaan mallissa empatia ei maksa mitään mutta tarvitaan jotakin konkreettista, jos tarkoitus on tukea.
Ilmoita asiaton viesti
”julkista sektoria pakko leikata ja alentaa kokonaisveroastetta jos emme halua täyttä romahdusta”
Tai vaihtoehtoisesti, ylintä tulokymmenystä ”on pakko verottaa kovemmin” julkisten menojen kattamiseksi. Miksi tämä lauseke ei kelpaa?
Pakko on vain maksaa verot ja kuolla, niin kuin George Washington sanoi, verotuksen perusteet ovat kahtalaiset, joista toinen on julkisten menojen kattaminen, mutta toinen oikeudenmukaisuuden jakaminen.
Me olemme kaikki ihmisten summia, lukemattomien joukkojen aikaansaannoksia, menneisyyden jatkumoa, rajallisella maapallolla voimavarojen jakaminen on itseasiassa aina ollut tehokkain tapa pitää yhteisöjä kasassa.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan minulta mennyt jotain ohi silmien ja korvien? Olen ymmärtänyt, että Suomessa lainsäädäntövaltaa käyttää Arkadianmäellä kokoontuva, kansan valitsema Eduskunta 4 vuotta kerrallaan. Ei Hakaniemessä majaileva ammattiyhdistysliike SAK:n sanelemalla tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Suomessa työtaistelutoimet ole kielletty eikä aiota kieltää. Kysymys on poliittisten lakkojen rajoittamisesta. Poliittinen lakko tarkoittaa sitä, että vasemmistolainen ay-järjestelmä haluaa kumota tai ainakin hankaloittaa keskusta-oikeistolaisen valtionhallinnon, (esim. Sipilän ja Orpon hallitukset). Sen sijaan punavihreä hallitus saa touhuta mielensä mukaan ay-liikkeestä huolimatta.
Mitähän punavihreissä kuplissa sanottaisiin jos työnantajajärjestöt lähtisivät joukolla kaatamaan punavihreitä hallituksia? Ulina alkaisi, että äärioikeisto on noussut kapinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jotain on mennyt ohi, kun et kolmikantaa tunne.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä ”kolmikanta”? Kun kysymys on poliittisista päätöksistä, ei siihen Hakaniemen eikä EK:n satraappeja tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymyksesi ”Mikä ”kolmikanta”?” kertoo täydellisestä osaamattomuudesta. Olet yksinkertaisesti väärässä, etkä pysty sitä myöntämään. Käyttämäsi terminologia myös osoittaa, että et tiedä mistä kirjoitat. Silti jankata pitää.
”Poliittiset päätökset” ovat jotain muuta kuin lainsäädäntö. Vinkkinä; poliittiset päätökset ovat Suomen laillisuushierarkiassa aika alhaalla. Niillä ei voi kumota tai poiketa lainsäädännöstä vaikka kuinka niin väität. Aloita vaikka Suomea sitovista kansainvälisistä sopimuksista, siirrytään sitten yksinkertaisempaan.
Ilmoita asiaton viesti
Puhutaan sitten ”lainsäädännöstä”. Ei siihenkään kuulu SAK:n Elorannan sekaantua.
Ilmoita asiaton viesti
”Ay-liike edustaa kansaa ja lakkoilu on tapa osoittaa, että politiikka, joka ei noudata kansan tahtoa, ei ole ok.”
Niin, mitä olitkaan opiskellut?
Ilmoita asiaton viesti
Ero Ruotsin ja Suomen työmarkkinoilla on se, että ruotsalaisessa yrityksessä työntekijä on voimavara, suomessa kuluerä. Suomi on yritysjohtamisen takapajula, modernin johtamisen ”apukoululainen”
Ilmoita asiaton viesti
Kohta saatte Sannalta johtamisohjeita niteen.
Ilmoita asiaton viesti