Politiikka kaipaa empatiaa, sillä sattuma vaikuttaa liikaa lähtökohtiin
On lottovoitto syntyä Suomeen. Maailma ei kuitenkaan ole oikeudenmukainen ja monella on ollut huonompi arpa. Sattuma vaikuttaa puhtaasti siihen, mihin ihminen syntyy, eli millaisiin taustoihin tai maahan päätyy. Siksi on tärkeää pitää huolta oikeudenmukaisuudesta ja tasata politiikan keinoin epäoikeudenmukaisuutta, joka johtuu sattumasta.
Tänään haluan puhua sattuma-egalitarismista ja siitä, miten se liittyy meidän kaikkien elämään. Eli miten paljon sattuma vaikuttaa siihen, että olet juuri siellä ja siinä tilanteessa, missä olet. Ajatus syntyi muun muassa Riikka Purran ajatuksista siitä, että empatia ei sovi politiikan ohjenuoraksi. Hän ei voisi olla asiassa enempää väärässä, sillä empatian tulisi ohjata kaikkea politiikkaa.
Suomeen syntyminen on usein onnenpotku, jota emme itse ole valinneet tai ansainneet. Meillä on hyvä terveydenhuolto, ilmainen koulutus, puhdas luonto ja monia muita etuoikeuksia, joita monet muut ihmiset maailmassa eivät ole saaneet. Suomessa asiat ovat perustasolla (toistaiseksi) hyvin, vaikka esimerkiksi Kokoomus aikoo ajaa kovia leikkauksia, jotka tekevät yhteiskunnasta epäoikeudenmukaisen niille, joilla ei ole arpaonni syntymässä osunut kohdilleen.
On tärkeää muistaa, että ihmiset eivät ole valinneet syntymäpaikkaansa tai perhetaustaansa. Kaikilla ei ole samoja mahdollisuuksia kuin suomalaisilla, ja tämä johtuu sattumasta eikä heidän ansioistaan tai valinnoistaan. Meidän tulisi olla kiitollisia siitä, että olemme syntyneet tänne, mutta myös muistaa, että monet muut ihmiset kaipaavat parempaa elämää. Niin maailmalla kuin Suomessakin. Kovan politiikan toteuttaminen ei heitä auta ja kaipaammekin enemmän empatiaa politiikkaan.
Voimme tehdä paljon auttaaksemme muita ihmisiä, jotka ovat syntyneet vähemmän onnekkaisiin olosuhteisiin. Yksi tapa on auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan uuteen ympäristöön ja tarjota heille mahdollisuus saada hyvää koulutusta ja työpaikkoja. Voimme myös tukea kehitysapua ja muita aloitteita, jotka auttavat parantamaan köyhempien maiden ihmisten elämänlaatua. Suomessa taas ihmisiä voidaan tukea harjoittamalla empaattista politiikkaa, jossa pienituloisista ja heikossa asemassa olevista pidetään huolta. Se on myös yhteiskuntarauhan kannalta tärkeää, mutta myös ainoa keino, jolla talous saadaan joskus nousuun.
On lottovoitto syntyä Suomeen – siksi muita pitää auttaa
Meillä on velvollisuus auttaa muita, koska olemme kaikki ihmisiä ja jaamme saman maapallon. Vaikka emme voi valita syntymäpaikkaamme tai taustaamme, meillä on valta vaikuttaa siihen, millaista maailmaa rakennamme yhdessä. Sattuman mahdollisuus voidaan eliminoida ainoastaan inhimillisellä politiikalla. Uusliberalistinen kilpailuun perustuva politiikka ei ole hyödyksi kenellekään yhteiskunnassa (pl. rikkaimmat), sillä se jättää heikossa asemassa olevat oman onnensa nojaan. Siksi tarvitsemme nimenomaan empatiaa, ihmisten ymmärtämistä ja ihmisten auttamista. Kukaan ei kuitenkaan heikkoa asemaansa ole valinnut.
Kun autamme muita ihmisiä, parannamme myös omaa elämäämme. Globaalit haasteet, kuten ilmastonmuutos ja köyhyyden torjuminen, vaikuttavat meihin kaikkiin. Siksi meidän on yhdessä pyrittävä rakentamaan kestävämpiä ja oikeudenmukaisempia yhteiskuntia kaikkialla maailmassa. Se vaatii empatiaa.
On lottovoitto syntyä Suomeen ja siksi on meidän velvollisuus auttaa myös niitä, joille ei osunut 7 oikein lotossa.
Tekemällä omasta elämästämme kurjaa ja onnetonta, luomme tasa-arvoa. Edistämällä kaikkien tasa-arvoa ja onnea, me luomme omasta elämästämme kurjaa ja onnetonta.
Tuota on teidän tunnelogiikkanne. Tehdään kaikkien onnesta onnetonta ja puutteellista, niin kaikilla on silloin kaikki hyvin. Tätä ajattelutapaa vihreät edustavat. Hyvät tarkoitukset pyhittävät kaikki lopputulokset.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla on suoraan sanoen aika merkillisiä olkiukkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreiden harjoittamaa empatiaa kuvaa hyvin vihreän Diarran ulostulo :
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/ff73dcd0-f5ef-5170-9268-5d4ca8709e6a
En ihmettele, jos kannatus jatkaa laskuaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ai taas tää. Löysitpä tuoreen sitaatin!
Ilmoita asiaton viesti
Diarran kommenttien rinnalle voisi nostaa samalta ajalta muiden ihmisten kommentteja, jotka eivät ole yhtä mielenhäiriöisiä. Se, että Diarrasta tuli vihreä ja muista ei, ei ole sattumaa.
Ilmoita asiaton viesti
No jotkuthan jankuttavat Halla-ahon miljoona kertaa siteerattuja raiskausfantasioita ym. Tuskinpa Halla-ahonkaan puoluekanta on sattumaa.
Ilmoita asiaton viesti
Totta, hyvä tosiaan muistuttaa välillä ja btw. VIHREIDEN VARAPUHEENJOHTAJA Fatim Diarra pyysi Helkamalta ilmaista sähköpyörää ja sai sen. Kelpo Vihreä siis, muiden rahoilla omaa hyvinvointia lisää.
Aika sympaattinen veto Diarralta.
Ruotsissahan muuten noi vihreät kipuilee valtiopäivärajalla. 🙂 Aika hauska juttu. Yli 95 % svenskeistä EI äänestä MP : tä.
https://val.digital/Party-MP/
Suomi seuraa poliittisella kartalla Ruotsia.
Ilmoita asiaton viesti
Jäikö levy päälle?
Ilmoita asiaton viesti
Tuttu juttu sullekin, eikö vain?
Ilmoita asiaton viesti
Lähes aina kun joku rupeaa Fatiman möläytystä muistelemaan, muistutan mielelläni siitä että persujen entinen puheenjohtaja ja hänen esikuvansa Junes Lokka ovat päästelleet suustaan paljon pahempaakin.
Ilmoita asiaton viesti
Sympatiapisteitä kassillinen vihreille.
Ilmoita asiaton viesti
Empatia on politiikkaan tarpeeton ja epäkelpo käsite. Vaikka ihminen olisi 90 prosenttisesti kykenemätön ymmärtämään muiden ajatuksia ja tavoitteita, hän voi silti, ja perustellusti olla sitä mieltä, että tämä (esim. uusliberalistinen) talousoppi ja sen politiikkasuositukset ovat huonompia kuin jokin toinen, tämä kansainvälisen politiikan teoria on heikko eikä toimi, tämä ympäristöpolitiikan malli on parempi kuin jokin toinen. Tämä on politiikkaa, eikä siihen tarvita mitään sisäsyntyistä kykyä asettua toisen tai yleensä kenenkään asemaan. (Lause ”Sattuman mahdollisuus voidaan eliminoida ainoastaan inhimillisellä politiikalla” on melko käsittämätön. Ehkä tarkoitettiin vaikutusta, mitä sitäkään ei voida ”eliminoida”.)
Näin huhtikuussa, Autism Awareness Month 2023, voitaneen todeta, että neurokirjon ihmisten omassa neurodiversiteettiparadigmassa tukeudutaan vallitsevaan mielen teoriaan verrattuna uudempaan näkemykseen, joka kulkee nimellä Double Empathy Problem – kelvollista suomennosta ei ole. Tässä uudemmassa näkemyksessä esitetään, että vuorovaikutuksen ja keskinäisen ymmärtämisen ”haasteita” (kuten täydellistä epäonnistumista) esiintyy neurotyypillisten ja neuroerityisten kesken mutta että neurokirjon ihmiset ymmärtäisivät toisiaan keskenään yhtä hyvin kuin neurotyypilliset toisiaan keskenään. Näin siis väitetään, mikä kumoaisi perinteisen käsityksen mielen teorian puutteista sisäsyntyisenä ja kumulatiivisena vajavuutena. Tässä on tietysti otettava huomioon, että 97 prosenttia (tms.) on niitä neurotyypillisiä, jolloin muiden kannalta empatian esiintyvyys voi olla alhaista. Silti ihmiset voivat laatia ja noudattaa kaikkia koskevia kohtuullisen oikeudenmukaisia sääntöjä
Ilmoita asiaton viesti