Paavo Arhinmäki ylisti kahden poliisin surmaajaa

Sanomalehtien verkkoversioissa ja täällä Uuden Suomen blogeissakin on käsitelty suhteellisen paljon perussuomalaisen köyliöläisvaltuutetun kuvottavaa kannanottoa oululaisessa pizzeriassa tapahtuneeseen ammuskeluun. Valtuutettua odottaa erottaminen, mikä on mielestäni oikein – kuten olisi myös mielestäni valtuustopaikan menettäminen.

 

Koko jupakasta tuli kuitenkin mieleen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen vihapuhe, josta Aamulehti uutisoi viime heinäkuussa seuraavaa:

Poliisit närkästyivät muutamia vuosia sitten, kun vasemmiston
nuorisojohtaja Arhinmäki nähtiin jalkapalloseura Jokereiden katsomossa
väkijoukon mukana herjaamassa heidän tapettuja kollegoitaan.

– Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannustushuuto.

Tanskalainen Steen Christensen oli surmannut teloittamalla poliisit Eero Holstin ja Antero Palon 1997.

 

Järkyttävää käytöstä vasemmistoliiton puheenjohtajalta, joka oli tuolloin Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Ymmärrettävästi poliisit loukkaantuivat tästä, ja Helsingin rikospoliisi kertoikin asiasta Murharyhmä-lehdessään. Puhumattakaan surmattujen omaisista.

 

En ole kuitenkaan nähnyt vastaavanlaista toivottavaa vihapuheen tuomitsemista ja paineen laittamista Arhinmäen erottamiseksi. Kunnioitan suuresti niitä, jotka virantoimituksessa ovat joutuneet henkensä antamaan meidän muiden turvallisuuden hyväksi. Tuntuu vääryydeltä.

 

Timo Soini ei Iltalehden mukaan missään tapauksessa hyväksy Raution puheita. Entä onko väkivaltainen vasemmistoanarkismi tervetullutta Vasemmistoliittoon?


 


Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu