Pääministeri bailaa ja köyhä kansa maksaa laskut

Suomi on Länsi-euroopan köyhimmässä puolikkaassa kotitalouksien varallisuusasteen osalta mitattuna ja sijoitumme samaan kastiin Portugalin ja Itä-Euroopan maiden kanssa. Pohjoismaiden, Saksan, Ranskan ja Italian kotitalouksien varallisuusaste on vähintäänkin 50% korkeampi kuin Suomessa. Olemme rupusakkia.

Suomen kansaa verotetaan kaikista maailman maista kuudenneksi eniten tuloverojen osalta ja kolmanneksi eniten pääomaveron osalta. 97 prosenttia maailman maista verottaa siis vähemmän kuin Suomi. Yli sata miljardia otetaan köyhästä kansasta koko ajan veroluonteisia maksuja. Tähän päälle meillä on paljon kovempi velkaantumisaste kuin muilla pohjoismailla. Jotain on pielessä ja pahasti. Emme saa hoidettua vanhuksiamme, koulujen pisa-tulokset laskevat, kotitalouksilla ei ole varaa mihinkään ylimääräiseen ja koko systeemi on hätätilassa.

Surkeasti neuvotellun EU:n elvytyspaketin yhteydessä pääministeri Sanna Marin sanoi Suomen kuuluvan maksajiin, koska Suomi kuuluu vauraimpiin maihin. Maksoimme tukipaketista 5,7 miljardia euroa (lähde: Valtionvarainministeriö) ja saamme, jos osaamme hakea, 2,6 miljardia euroa. Lisäksi Suomi on tunaroinut Fortumin kautta kahdeksan miljardia Uniper-tukiin (mediatietojen mukaan). Suomi ei ole vauras maa. On valetta väittää näin. 

Suomalainen veronmaksaja on opetettu uskomaan hyvinvointivaltion pysyvyyteen hokemalla että meillä menee hyvin ja olemme vauraita. Tämä puhe tulee lopettaa. Tarvitsemme Suomi-ohjelman. Koko valtiontalous tulee perata yksityiskohtiaan myöten ja tavoitteena tulee olla että veroja kevennetään ja suomalaisten tavallisten ihmisten elämää helpotetaan ja elämänlaatua parannetaan. Tarvitsemme houkuttelevan ja vakaan veroympäristön, jotta Suomeen saataisiin investointeja ja suomalaiset yritykset kasvuun.

Mikäli Suomi jatkaa tällä tiellä, meillä tulee olemaan yhä vähemmän yrittäjiä ja työllistämiskelpoisia yrityksiä. Happinaamari pitäisi nyt välittömästi laittaa omille kasvoille, ennen kuin autamme muita. En halua että Suomen lapset, tulevat veronmaksajat maksavat vielä vuosikymmenet Italian mädän pankkisektorin ongelmia. Suomi liittyi aikanaan tietyn tyyppiseen EU:hun, sellaiseen, jossa jokainen jäsenvaltio vastaa omista veloistaan. Nyt olemme matkalla kohti velkaunionia.

Kenen luvalla?

Sara Seppänen
Perussuomalaiset Rovaniemi

Äiti, opettaja, väitöskirjatutkija, Lapin liiton valtuuston puheenjohtaja, Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsen ja Lapin hyvinvointialueen hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu