Eutanasia lakialoite – minne kannattaa muuttaa

Moikka,

Eutanasia lakialoite on menossa eduskuntaan kansalaisaloitteen kerättyä vaadittava yli 50 000 allekirjoitusta. Jos nyt eutanasialaki ei mene tälläkään kertaa läpi, ja suvussa on ALS tai muu ennenaikaiseen kuolemaan johtava sairaus, hankkisin terveysvakuutuksen ja koko vuoden kattavan matkavakuutuksen ja ne saatuani menisin noin alle 2000 euroa maksavaan geenitestiin ja muuttaisin Hollantiin töihin ja sitä kautta hankkisin Hollannin kansalaisuuden, jolloin taudin edistyttyä ennenminkin nukkuisin pois eutanasian avulla, kuin eläisin jatkuvan tukehtumistunteen kanssa kärsien muistakin kivuista loppuajan.

Eutanasia on asia, mikä varmasti näiden säästöpäätöskeskustelujen jälkeen herättää eduskunnassa keskustelua, jossa oma uskonnollinen, omaan persoonaan rajoittunut kansanedustajan kanta ei ota huomioon muiden eri sairauksien kantajia ja niiden kivuista kärsiviä, ehkä se kristillinen vanhentunut oppi, että pitää kärsien vaeltaa maalista taivalta, jotta odottaa se paratiisi sitten kuoleman jälkeen, mitä todennäköisesti ei edes ole, vaan parhaanmassa tapauksessa puskemme kirkkomaalla kauniin vihreää ruohoa, kukkien valinnasta päättävät omaiset väriä myöden toivottavasti vainajaa hyvällä muistaen.

Hollannissa on tiettävästi hyvät työolot, työstä riippuen, sillä onhan se EU:n jäsenmaa. Mitä tulee siihen, että suomalaiset kansanedustajat näin ulkoistavat eutanasian hollantilaisten vastuulle, niin voimme sanoa, että ainakin säästöä syntyy sote-kuluihin, eikös se säästäminen ole tämän hallituksen päätavoite ja menojen leikkaus. Viron parlamentti voisi myös hyväksyä eutanasian ja sallia sen e-kansalaisilleen, jolloin matka olisi lyhyempi ja kansalaisuus netistä haettavissa. T

Toivon, että Suomen eduskunnan kansanedustajat päätyvät eutanasia lain hyväksymiseen, sillä edellisellä kerralla sitä jopa valmisteltiin, joten olisiko nyt hyväksynnän aika, tässä jo ikuisuuskysymykseksi muodostuneessa lakiasiassa.

T: Sari

P.S Vantaalla tiedettiin PSG:n ottelusuunnitelma, toivottavasti on rohkeutta sanoa tulos suoraan eikä kehontuntemuksilla 1-4.

Sari Järveläinen
Vihreät Vantaa

Koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri ja sähköautomaatioinsinööri, opiskelen YAMK-tutkintoa Metropoliassa. Uteliaisuus ajaa ajamaan ja tutkimaan asioiden todellista olemusta, lähiluonnon, avoimuuden ja toisten tukemisen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu