Kaatuuko hallitus – onko säästötoimet liikaa?

Suomen hallituksen valtionvarainministeri säästöjä etsiessään saattaa törmätä seinään, sillä jos säästötoimet ovat hallitusneuvottelujen aikana jääneet sopimatta, kuten eläkkeensaajien asumistuki, niin ei istu nykyinen Suomen hallitus kevättä kauempaa. Asumistuet on jostain syystä olleet valtionvarainministerin Riikka Purran lempilapsi, mikä on riski kaikille eläkkeensaajien asumistukea saaville henkilöille Suomessa.

Eläkkeensaajien asumistukea saavat takuueläkeläiset, eri hoitolaitoksissa olevat vanhukset kuin vammaiset, pientä työeläkettä saavat, asuivat he sitten vuokralla tai omistusasunnossa. Eläkkeensaajan asumistuen poistuminen johtaa taas kierteeseen, että terveysmenot kasvavat, kun vanhuksilla ja vammaisilla tai pientä eläkettä saavilla ei ole varaa enää loppuihinkaan lääkkeisiin ja ruokaan.

Toisin kuin Li Andersson sanoi, että ruokaa saa varastaa, niin olisin ohjeistanut sosiaalihoitajan luokse siinä tapauksessa, ettei perheellä ole varaa ruokaan tai muilla heikosti toimeen tulevilla. Tosin voi olla päiviä, että joutuu ruokaa kerjäämään, kun jonottaa sosiaalihoitajalle tai käymään ruokajonossa. Sosiaalihoitajan avulla saadaan tukea ohjattua tarvitsevalle.

Älkää kajotko eläkkeensaajan asumistukeen, vai haluatteko kynsin ja hampain hallituksessa jatkaa KD ja RKP.

T: Sari

P.S Ennakkoääniä Vantaallakin kertyi mukavasti, Haavisto 10 varma valinta.

Sari Järveläinen
Vihreät Vantaa

Koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri ja sähköautomaatioinsinööri, opiskelen YAMK-tutkintoa Metropoliassa. Uteliaisuus ajaa ajamaan ja tutkimaan asioiden todellista olemusta, lähiluonnon, avoimuuden ja toisten tukemisen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu