Kaukana toisistaan- ajaen samaa asiaa?

Eduskuntaan on nousemassa kansanedustajaksi ”hirveän oikeistolainen” Martin Paasi, jolle lisäsäästöt ovat suurin tavoite tällä eduskuntakaudella, vaikka mitään säästettävää ei ole. Hänkin varmaan tietää, ettei lainoja makseta siinä silmänräpäyksessä pois, kun rahaa ei ole, eikä ihmisiä voi heittää kodeistaan asunnottomiksi ilman Sote-palveluja, joista hän olisi nyt säästämässä lisää. Vyön kiristäminen toisilla onnistuu – toisilla ei, lähtökohtien ollessa erilaisia eri köyhillä, vaikka hän korostaa olleensa itse tilanteessa, jossa työn loppuminen ajoi taloudellisesti ahtaalle. Kaikki eivät kuitenkaan selviä itse ahdingostaan, vaan tarvitsevat kiireesti Sote-palveluja, sitä yhteiskunnan tukea, kun toukokuussakin jäi 35 000 työtöntä lisää. Tavallisen ihmisen kannalta nykyiset, joka on ollut asumistuella ja kaikki liikenevät rahat menneet ruokaan, niin hallituksen säästötoimet ovat heille olleet katastrofaaliset, ei niinkään näpertelyä. Mistä ottaa, kun otettavaa ei ole? ( https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010528627.html )

Huikea ero hänen mainitsemansa Urjalan naapurikunnan Humppilan perussuomalaisiin, jotka Forssan lehdessä 31.1.2024 puhuvat ”surullisesta kehityksestä hyvinvointialueella”, ihan vaan täysin mainitsematta, että ovat perussuomalaisina itse niitä säästöjä tekemässä, maan hallituksessa. Miten tavallisten perussuomalaisten ääni ei lainkaan kuulu puolueen toiminnassa, vaan muissakin paikallislehdissä on juttuja perussuomalaisista, jotka ovat tyrmistyneitä oman puolueen toimista maan hallituksessa. Forssan lehden kirjoituksessa mainitaan konsulttiyhtiön palkkaamisesta miettimään säästöjä, joita ideoita kyllä itsekin olisin luullut syntyvän 5 toimialajohtajalla, 33 tulosaluejohtajalla ja 430 erilaisella päälliköllä, vai onko niin, että johtotasoa on niin paljon, ettei kenenkään kanta yllä päättäjille asti, vaan vaaditaan erillinen konsultti keräämään ajatukset kasaan täysipäiväisesti. Tätä täytyy ihan ihmetellä itsekin, tietämättä alaisten määrää, jonka voi tarkistaa Internetin syövereistä. Kaukana kuitenkin on toisistaan Martin Paasi ja humppilalainen perussuomalainen siinä, että toinen on Soten kannalla ja toinen palauttaisi jo kunnille terveyspalvelut, mikä on täysin epärealistista.

Näinkö tässä käy, että tulevissa kunnallis- ja aluevaaleissa, joissa päätettävänä, kaikki muut asiat, paitsi Sote-palvelujen rahoitus, mikä kuuluu valtiolle, perussuomalaiset marssivat eri tahtiin paikallistasolla populistisesti muuttaen koko järjestelmää takaisin entiseen, muka hyvään aikaan, ja samalla eduskunnassa kiristäen tavallisen kansan toimeentuloa säästämällä säästämisen perään. Saa nähdä, mikä on jälleen ero perussuomalaisten kunta- ja aluevaaliohjelman sisällön ja tavallisen perussuomalaisen ehdokkaan puheiden välillä, mennäänkö edelleen oikeasti ”hirveän oikealle”, vaikka toista puhutaan.

P.S Humppila kuuluu Kanta-Hämeen hyvinvointialueeseen ja henkilöstömäärä on noin 7100. https://omahame.fi/hyvinvointialue

Sari Järveläinen
Vihreät Vantaa

Koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri ja sähköautomaatioinsinööri, opiskelen YAMK-tutkintoa Metropoliassa. Uteliaisuus ajaa ajamaan ja tutkimaan asioiden todellista olemusta, lähiluonnon, avoimuuden ja toisten tukemisen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu